🎁  DESEMber Actie

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Marije met desemstarter header

Ontdek Alle Fijne Kneepjes van Desembrood maken

Met slechts 3 ingrediënten het allerlekkerste desembrood bakken!
Er gaat een wereld voor je open!


De lekkerste desembroden bak je zelf!

(Voor iedere thuisbakker die écht goed desembrood wil maken)

Compleet Desem Pakket nu slechts €79
speciale desem pakketactie - alleen hier verkrijgbaar
Voor iedere thuisbakker die écht goed & ambachtelijk desembrood wil maken!
Stap-voor-stap ICONS Marije Bakt Brood
Bekijk het lesmateriaal wanneer het jou uitkomt. En herhaal zo vaak je maar wilt! 
Working ICONS Marije Bakt Brood

Waardevolle broodbaktips voor elke desembakker om direct mee aan de bak te gaan. 

_Bak Zelf Desembrood - Compleet Cursuspakket -tarwe + spelt De Broodbakschool
€297
€79

Bak Zelf Desembrood - Combinatie Cursuspakket

  • Ontdek hoe jij  ambachtelijk DESEMBROOD bakt
  • Fijne kneepjes die je nergens anders vindt, speciaal voor thuisbakkers zoals jij
  • Bespaar €€€ en voorkom misbaksels door beproefde methode!
  • In slechts 10 stappen het lekkerste brood op tafel (hoe ontspannen is dat?)
  • Bekijk wanneer en hoe vaak je maar wilt de inspirerende broodbaklessen

Heerlijkste desembroden bakken

Dit complete cursuspakket is onmisbaar voor thuisbakkers die écht goed ambachtelijk desembrood willen bakken. Én super waardevol voor iedereen die verdieping zoekt. Geniet van al mijn praktische tips en waardevolle desem kennis.

Ik leer je alle fijne kneepjes van het bakken van goed verteerbaar desembrood. Je krijgt inzicht in de beste ingrediënten om brood mee te maken. En je ontdekt hoe je met weinig bakbenodigdheden direct aan de bak kunt. Broodbaktechnieken om niet te kneden, deeg te vormen, brood te bakken. En tips hoe je brood lang vers kunt houden. Zodat jij voortaan thuis met succes de lekkerste desembroden maakt. 

Benieuwd naar hoe jij ambachtelijk desembrood maakt met elke graansoort?

Marije met ambachtelijk brood in haar hand

Jouw broodinstructeur

Hoi, ik ben Marije! Heel wat jaar geleden werd mijn bakkersvuur aangestoken door Meesterbakker Robèrt van Beckhoven. Wij werkten samen aan de televisie serie BROOD in Europa en ik was meteen verkocht. Ik ontdekte hoe geweldig lekker écht brood kon smaken! En wat een wonder dat je daar alleen gemalen graan, water, gist of desem en een beetje zout voor nodig hebt! Dát wou ik ook kunnen! 

En dus stopte ik met werken bij de televisie om helemaal in de wereld van brood bakken te duiken. Dankzij mijn televisie connecties heb ik de afgelopen jaren les gekregen van de beste bakkers van Nederland.

In mijn bakstudio en in de online broodbakschool geef ik al die fijne kneepjes met veel enthousiasme door aan thuisbakkers zoals jij. Ik neem je mee op broodbakreis en laat je ervaren hoe heerlijk het is om zelf brood te bakken.

Bekijk hieronder de volledige lijst met lessen voor een voorproefje van de broodcursus.

De desem broodbaklessen

Ga direct aan de slag met:

Desemstarter Maken

1. Wat is desem, zuurdesem of desemstarter?
2. Welke soorten desems zijn er?
3. Wat gebeurt er in je desempotje?
4. Warme plekjes in je huis
5. AAN DE BAK: DESEM DAGSCHEMA
6. Video's van dag tot dag
7. Hoe gebruik en onderhoud je een desemstarter?
8. 12 meest gestelde vragen over een desemstarter

  • BONUS: Gedroogde desem: onmisbaar voor elke desembakker


Succesvol Desembrood Bakken
1. Desembrood - Wat is het en waarom is het goed voor je?
2. Het blonde desembrood bakproces
3. 7 Tips voor Top Desembrood
4. Wat heb je nodig?
5. AAN DE BAK: Blond desembrood bakken

  • BONUS: De koelkastmethode
  • BONUS: Tijdschema desembrood

PLUS: desembrood bakken met oergranen!

Spelt & andere oergranen - BASISKENNIS
1. Wat jij als speltbakker gaat ontdekken
2. Zeven tips voor brood bakken met oergranen
3. Wat zijn oergranen?
4. Welke oergranen zijn er?
5. Alles over graan: uitmalingsgraad, enzymen, bewaren
6. Hoe sterk is mijn gemalen graan?
7. Welke bakspullen heb je nodig?
8. De 6 essentiële stappen van brood maken met oude granen

Speltbrood met desem - BAKKEN

1. Introductie speltbrood bakken met desem
2. In je voorraadkast en in je keukenkastjes
3. AAN DE BAK: Basis spelt desembrood spelt recept
4. Variaties op het basis spelt desembrood
5. AAN DE BAK: Oerbonkjes recept

  • BONUS: Wat doe je met onhandelbaar deeg?
  • BONUS: Handig hulpmiddel: Draagpapiertje knippen
  • BONUS: Snijpatronen en hoe je je deeg moet insnijden
  • BONUS: Wat als je brood te bleek is? Of te donker?
  • BONUS: Hoe maak je een rijsmandje schoon?

Na elke afgeronde (deel-)cursus ontvang je een gesigneerd broodbakcertificaat.

_Bak Zelf Desembrood - Compleet Cursuspakket -tarwe + spelt De Broodbakschool

Start met Bak Zelf Desembrood - Compleet Cursuspakket

  • Leer alle fijne kneepjes van het desembrood bakken
  • Bekijk alle praktische video´s in je eigen tempo

  • Bekijk het lesmateriaal zo vaak je maar wilt

  • Sluit je gratis aan bij de desem broodbakclub

  • Download lesmateriaal en succes recepten

Trotse thuisbakkers over de desemcursussen

Ik hoopte dat het zou lukken…

Ik ben megatrots en ga nooit meer stoppen bij leve met het bakken van desembrood. Het kweekt bewondering en verwondering! En het is fijn dat er geen onnodige producten in zitten, je weet wat je eet. Met meer aandacht geniet ik van het brood! Heel erg bedankt!

Lieve Vlielandgroet, Loes Meijer

Uitgebreide en duidelijke filmpjes 

“Marije is een super inspirerende dame! Uitgebreide duidelijke filmpjes en mooi uitgeschreven recepten. Uitgebreide informatie over wat verschillende oergranen zijn en hoe je er een goed brood mee kan bakken. Dank voor de supertoffe broodbakcursus.”

Willeke Thierry - den Hertog

Meer inzicht in spelt en oergranen

“Ik ben aardig bekend met het brood bakken met desem. Deze cursus heeft mij veel meer inzicht gegeven in het bakken met spelt. De recepten zijn zeer helder qua inhoud en de video's zijn van een goede kwaliteit. Ben nog lang niet uitgebakken na deze cursus!”

Warme groeten, Eric Jongsma
Nicole de Grote - Trotse Thuisbakker Marije Bakt Brood met batard met korenaar

Brood met een oor :)

"Ik had al zo vaak van die mooie luchtige broden voorbij zien komen met zo'n prachtig oor er aan. Ik dacht dat dat misschien een beetje te hoog gegrepen zou zijn voor mij. Maar ik heb dankzij de desemcursus eindelijk zo'n brood gebakken! En hij was heerlijk!

Dankzij de cursus heb ik zoveel tips gekregen dat ik nu al zoveel verschillende heerlijke desembroden heb gebakken! Mijn familie is er ook erg blij mee dat ik de cursus ben gaan volgen". 

Nicole de Grote

                   

Veelgestelde vragen over online broodbakcursussen

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus of een cursuspakket?

Levenslang :) Er is geen deadline waar binnen je de cursus moet hebben afgerond. Iedere thuisbakker leert in zijn eigen tempo, dat is juist heel fijn. Je hebt levenslang onbeperkt toegang tot De Broodbakschool.

Hoe vaak kan ik een cursus bekijken?

Zo vaak en wanneer je maar wilt, De Broodbakschool is alle dagen en 24 uur open. Het lesmateriaal is altijd voor jou beschikbaar, zodat je op elk moment aan de slag kan gaan.

Kan ik de cursus in termijnen betalen?

Ja hoor, dat kan bij sommige cursuspakketten. In het winkelwagentje zie je dan de opties om in termijnen te betalen. Iedere termijn wordt jouw bijdrage automatisch geïncasseerd. Je krijgt DIRECT TOEGANG tot AL het lesmateriaal. Zodat jij snel aan de slag kan met het bakken van het allerlekkerste brood.

Is er een niet-goed-geld-terug garantie?

Ja, je hebt de eerste 14 dagen een niet goed, geld terug dagen garantie op je aankoop. Je kunt het dus zonder risico uitproberen om te zien of de broodbakcursus bij je past. Brengt een cursus jou helemaal niets nieuws? Dan krijg je gewoon je geld terug, altijd!*
Maar twijfel je of een broodcursus iets voor jou is, vraag dan eerst een gratis proefles aan. Dan kunnen we eerst even aan elkaar snuffelen.
*aangeschafte E-books kun je niet retourneren

Wanneer start de broodbakcursus?

Je ontvangt DIRECT toegang tot jouw broodcursussen. Zodat jij direct aan de bak kunt. Al het lesmateriaal is het hele jaar door en 24/7 te bereiken in De Broodbakschool.

Ik ben een ervaren thuisbakker, heb ik dan wel iets aan een online broodcursus?

Zeker! Ervaren thuisbakkers schrijven me dat ze veel gehad hebben aan alle tips, tricks en tutorials. Je ontvangt al mijn broodbakkennis, broodtechnieken en beste tips die ik in de loop der jaren verzameld heb. Niet om op te scheppen, maar ik weet uit ervaring dat je zeker nieuwe warenkennis of baktechnieken zult ontdekken. Mijn zelf ontwikkelde broodrecepten zijn uniek, smaken verrukkelijk en zijn bovendien goed verteerbaar. Dat wil jij toch ook ervaren?

Ik heb nog nooit (met succes) brood gebakken, is een online broodcursus dan wel geschikt voor mij?

Als je nog nooit eerder brood gebakken hebt, of met wisselend succes, dan adviseer ik je om te beginnen met het maken van een tarwebrood met gist.
Om de basisbeginselen van ambacht in de vingers te krijgen. Daarna ben je helemaal klaar om je broodbakreis te vervolgen. Door andere meelsoorten te gebruiken of je vaardigheden te vergroten door desembrood te gaan bakken.
De mogelijkheden zijn eindeloos!

Heb ik een (broodbak-)machine nodig?

Je hebt voor geen van de broodcursussen een (broodbak-)machine nodig. Alle broden maak je in principe met de hand en bak je in een oven.

Voor sommige deegsoorten kan je wel een broodbakmachine of een kneder gebruiken. In de broodcursussen ontdek je hoe je kan zien wanneer een deeg voldoende gekneed is.

Glutenvrij deeg hoef je niet te kneden. En dus kun je voor glutenvrije broden geen machines gebruiken.

Per cursus wordt aangegeven welke eenvoudige bakbenodigdheden je nodig hebt. Het meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Want we houden het zo eenvoudig mogelijk!

Ik mag geen gluten - welke broodcursus is dan geschikt voor mij?

Heb je coeliakie (een auto-immuunziekte)? Dan zijn alle glutenvrije broodcursussen voor jou geschikt. Juist voor jou als thuisbakker weet je 100% zeker dat je 100% glutenvrij brood bakt!

Vaak wordt glutenvrij geadviseerd, terwijl er ook andere mogelijkheden zijn. Heb je geen coeliakie dan kun je starten met ALLE cursussen. Ik ben heel zeker van mijn zaak. Niet goed, geld terug!

Want in alle cursussen ga je brood maken zonder toevoegingen. Kies waar je kan voor biologische ingrediënten. Heb je spijsverteringsproblemen? Kies dan voor desembrood. Het liefst gemaakt van oude granen of volledig glutenvrij.

Ervaar door zelfgebakken brood te eten wat dat met je lijf doet.
Je zult versteld zijn van de smaak en hoe makkelijk het verteert!

Wat is De Broodbakschool?

De Broodbakschool is een bakplaats waar enthousiaste thuisbakkers ontdekken hoe ze zelf het Allerlekkerste Brood bakken. Je vindt er online broodcursussen en workshops ambachtelijk brood bakken in de bakstudio van Marije in Andalusië.

Wat is een online broodcursus?

Een online broodcursus bestaat uit vooraf opgenomen videolessen en gedetailleerde cursusmateriaal in tekst. Iedere thuisbakker kan in zijn eigen tijd en tempo en op een manier die bij hem/haar past beter brood leren bakken. Bij elke broodcursus zitten handige downloads: succesrecepten, PDF´s met tips en handige boodschappenlijstjes.

Wat is ambachtelijk brood bakken?

Alle broodcursussen kenmerken zich door met zo min mogelijk middelen en met pure ingrediënten het allerlekkerste brood te maken. Je leert brood maken met je handen. En zonder pakjes en zakjes.
Want écht goed brood maak je met maar een paar ingrediënten en eenvoudige bakbenodigdheden.
Én heel veel liefde & geduld!

Welke broodcursussen zijn er in De Broodbakschool?

Er is voor elk wat wils in de broodbakschool. Er zijn veel verschillende broodcursussen te volgen:

* Cursus Tarwe Gistbrood Uit Eigen Oven
* Cursus Bubbelende Desemstarter Maken
* Cursus Tarwe Desembrood Uit Eigen Oven

* Cursus Oergranen Gistbrood Uit Eigen Oven
* Cursus Oergranen Desembrood Uit Eigen Oven

* Glutenvrij Gistbrood Uit Eigen Oven
* Glutenvrij Gistbrood Extra
* Cursus Glutenvrije Desemstarter Maken
* Glutenvrij Desembrood Uit Eigen Oven

Benieuwd wat elke cursus inhoud?
Surf dan snel naar deze pagina:
https://debroodbakschool.nl/met-welke-broodcursus-start-jij/

Mijn vraag staat hier niet bij, hoe neem ik contact op?

Stuur een bericht aan meel@debroodbakschool.nl. En je krijgt persoonlijk binnen 48 uur antwoord. Altijd!

                 
Marije met desemstarter header

Start vandaag met desembrood maken!

Maak met succes een bubbelende desemstarter en ontdek de geheimen van brood met slechts 3 ingrediënten. Heel ontspannen, met meer geduld, meer overzicht, meer zelfvertrouwen en trots als een pauw op jouw zelfgebakken desembrood.


😊 ontspannen online broodbaklessen

📥 Tips om écht goed desembrood te bakken

🍞 Ga direct aan de bak met de succesrecepten