Voor vóór moderne tarwe bestond...
...bakten onze voorouders brood met spelt. Oude, eerlijke granen die al duizenden jaren bestaan. Geen genetisch gemanipuleerde moderne tarwe, maar authentieke graansoorten.
En weet je wat? Die smaken nóg steeds beter.
Spelt geeft je brood een licht nootachtige smaak. Het is makkelijker te verteren dan moderne tarwe. En het werkt anders in deeg - een beetje delicater, een beetje specialer.
Precies daarom is deze cursus zo waardevol.
Want spelt vraagt om andere deegbehandeling. Om andere technieken. Om kennis die je niet zomaar uit een kookboek haalt. Die kennis en vaardigheden krijg je hier uit de eerste hand.
Een heel jaar bakhulp erbij
Wat De Broodbakschool écht bijzonder maakt: je staat er niet alleen voor.
Je krijgt een heel jaar toegang tot persoonlijke bakhulp.
Iedere dag zijn wij in De Broodbakschool (ik zelf ook!) om je te helpen. Stel je vraag, deel je vorderingen, vraag om hulp als je deeg anders aanvoelt of je brood anders is dan je verwacht had.
Soms heb je gewoon even snel iemand nodig die je geruststelt met: "Goeie vraag, ik zie wat er aan de hand is, ik help je verder!"
Stel je voor: je snijdt een bruin, goudgebakken speltbrood aan. De korst kraakt.
De heerlijke nootachtige geur vult je keuken. Je neemt een hap...
Dit smaakt naar vroeger. Naar thuis. Naar écht.
🌾 Basis speltbrood - luchtig, nootachtig, ouderwets lekker
🌾 Variaties - met zaden of vezelrijk en voedzaam
🌾 Paleo pizza - krokante bodem, zonder moderne tarwe
Je oma zou trots zijn.
Voor wie is deze cursus?
✓ Je hebt ervaring met brood bakken
Deze cursus is bedoeld voor thuisbakkers die al eens brood hebben gebakken. Je kent de basis. Nu wil je verder - met andere ingrediënten, met oude granen.
(Nog nooit brood gebakken? Start dan eerst met de Basiscursus Brood Bakken)
✓ Je wilt iets anders dan moderne tarwe
Misschien heb je last met verteerbaarheid van moderne tarwe. Misschien zoek je een diepere smaak. Misschien wil je nóg ambachtelijker brood bakken. Met oude graansoorten.
✓ Je wilt begrijpen wat je doet
Je wilt niet zomaar een recept volgen. Je wilt snappen waarom spelt en oergranen anders werken in deeg. Hoe je er het beste mee omgaat. Wat de fijne kneepjes zijn.
Dan ben je hier aan het juiste adres.
Benieuwd hoe jij voortaan de allerlekkerste speltbroden bakt? Je ontdekt het in De Broodbakschool!
“Ik ben megatrots en ga nooit meer stoppen bij leve met het bakken van brood. Het kweekt bewondering en verwondering! En het is fijn dat er geen onnodige producten in zitten, je weet wat je eet. Met meer aandacht geniet ik van het brood! Heel erg bedankt!“

Lieve Vlielandgroet, Loes Meijer
“Marije is een super inspirerende dame! Uitgebreide duidelijke filmpjes en mooi uitgeschreven recepten. Uitgebreide informatie over wat verschillende oergranen zijn en hoe je er een goed brood mee kan bakken. Dank voor de supertoffe broodbakcursus.”

Willeke Thierry - den Hertog
“Alles goed gegaan!, ik heb speltbrood gebakken zonder meelmix, en het is lekker! Ons zoontje Ernest op de foto, voor wie we dit allemaal doen, smulde van mijn zelfgebakken speltbrood. Hij was zo blij met het brood dat het zelfs een kusje kreeg! Dankjewel!"

Tine Busschaerts zoon Ernest
Perfect! Deze cursus is juist bedoeld voor mensen die al ervaring hebben met tarwebrood en nu verder willen met spelt en oergranen. Je leert de verschillen, de fijne kneepjes, waarom spelt anders werkt.
Ik raad je aan om eerst te starten met de Basiscursus Brood Bakken. Daar leer je de basis. Daarna ben je helemaal klaar voor spelt!
Nee! Je hebt dezelfde spullen nodig als voor gewoon brood. Een kom, je handen, een oven. En een bakblik. Maar echt niets speciaals. We houden het eenvoudig.
Nee, spelt maak zeker gluten. Maar het glutennetwerk is minder sterk dan bij moderne tarwe - delicater, en voor veel mensen makkelijker te verteren. Heb je coeliakie? Dan is deze cursus helaas niet geschikt. Kijk dan naar ons Glutenvrije Cursusaanbod.
Speltmeel is tegenwoordig bijna overal te koop - bij de supermarkt, de natuurwinkel, online. In de cursus vertel ik je precies waar je op moet letten bij het kopen van spelt.
Net als bij "normaal" brood: het grootste deel van de tijd rijst het deeg. Actieve tijd is misschien 20-30 minuten. De rest doet het deeg zelf. Tijd is je vriend!
Je krijgt direct toegang voor 1 jaar. Daarna betaal je slechts €9,95 per jaar voor toegang tot het platform en persoonlijke bakhulp (waarde €99!). Je kunt op elk moment zonder opgaaf van reden opzeggen.
Je hebt 14 dagen geld-terug garantie. Probeer het risicovrij uit! Niet tevreden? Geld terug. Geen gedoe.
✓ Voor ervaren thuisbakkers die verder willen
✓ Leer werken met spelt en andere oergranen
✓ Begrijp waarom oude granen anders werken
✓ Volg de cursus in je eigen tempo, geen tijdsdruk
✓ Een heel jaar persoonlijke bakhulp erbij
✓ Video's, recepten en downloads - alles wat je nodig hebt
Hoi, ik ben Marije!
Heel wat jaar geleden werd mijn bakkersvuur aangestoken toen ik als producer werkte aan de televisieserie BROOD. Ik was meteen verkocht. Ik ontdekte hoe geweldig lekker écht brood kon smaken!
En vooral: hoe veel verschil het maakt als je oude granen gebruikt. Spelt, emmer, einkorn - granen zoals onze voorouders die bakten. Voor moderne tarwe überhaupt bestond.
Dankzij mijn televisieconnecties heb ik de afgelopen jaren les gekregen van de beste bakkers van Nederland. En van hen leerde ik: oude granen vragen om respect. Om geduld. Om de juiste kennis.
In De Broodbakschool geef ik al die fijne kneepjes door aan thuisbakkers zoals jij. Ik neem je mee terug in de tijd - naar brood zoals het hoort te zijn.
Benieuwd hoe jij ouderwets lekker speltbrood bakt?
Je ontdekt het in De Broodbakschool!
Tot snel,
Marije Hanna Berghuis
Broodbakinspirator.





🌾 Leer speltbrood bakken zoals je voorouders dat deden
🌾 Begrijp waarom oude granen anders werken
🌾 Vakkennis, recepten & video's van zeer hoge kwaliteit
🌾 Lidmaatschap Broodbakclub
🌾 Ouderwets lekker, met moderne begeleiding!



