Bekijk het lesmateriaal wanneer het jou uitkomt. En herhaal zo vaak je maar wilt!
Voor thuisbakkers met enige ervaring die écht goed speltbrood willen bakken!
Altijd overzicht met de stap-voor-stap opzet. Geen tijdsdruk, ontdek het in je eigen tempo.
Spelt en andere oergranen hebben een delicatere deegbehandeling nodig dan tarwe. De Cursus Bak Ouderwets Lekker Speltbrood zit boordevol praktische tips en waardevolle broodbakkennis waarmee jij direct aan de bak kunt.
Ontdek alle fijne kneepjes van het brood bakken met spelt en oergranen. Je krijgt inzicht in oude graansoorten om brood mee te maken. En je ontdekt hoe je met weinig bakbenodigdheden direct aan de bak kunt. Kneden, vormen, bakken en hoe je brood kunt bewaren. Zodat jij voortaan thuis met plezier de lekkerste speltbroden maakt.
Je hoeft niet langer bang te zijn om misbaksels te bakken. Ontvang broodbaktips van een pro en maak vol vertrouwen (je eerste) speltbrood.
(heb je nog nooit met succes brood gebakken, start dan eerst met de Basiscursus Brood Bakken)
Hoi, ik ben Marije! Heel wat jaar geleden werd mijn bakkersvuur aangestoken als productieleider van de televisie serie BROOD in Europa. Ik was meteen verkocht. Ik ontdekte hoe geweldig lekker brood kon smaken! En wat een wonder dat je daar alleen gemalen graan, water, gist of desem en een beetje zout voor nodig hebt! Dát wou ik ook kunnen!
En dus stopte ik met werken bij de televisie om helemaal in de wereld van brood bakken te duiken. Dankzij mijn televisie connecties heb ik de afgelopen jaren les gekregen van de beste bakkers van Nederland.
In mijn bakstudio en in de online broodbakschool geef ik al die fijne kneepjes met veel enthousiasme door aan thuisbakkers zoals jij. Ik neem je mee op broodbakreis en laat je ervaren hoe heerlijk het is om zelf brood te bakken.
1. Zeven tips voor brood bakken met oergranen
2. Wat zijn oergranen?
3. Welke oergranen zijn er?
4. Alles over graan: uitmalingsgraad, enzymen, bewaren
5. Hoe sterk is mijn gemalen graan?
6. Welke bakspullen heb je nodig?
7. De 6 essentiële stappen van brood maken
8. Speltbrood bakken met gist
9. In je voorraadkast en in je keukenkastjes
10. AAN DE BAK: Basis speltbrood recept + variaties
11. AAN DE BAK: Paleo pizza recept (mét tomatensaus)
BONUS: Wat doe je met onhandelbaar deeg?
BONUS: Handig hulpmiddel: Draagpapiertje knippen
BONUS: Snijpatronen en hoe je je deeg moet insnijden
BONUS: Wat als je brood te bleek is? Of te donker?
BONUS: Hoe maak je een rijsmandje schoon?
Na het afronden van deze unieke cursus ontvang je een gesigneerd broodbakcertificaat.
slechts €29
Leer alle fijne kneepjes van het speltbrood bakken met gist
Bekijk alle praktische video´s in je eigen tempo
Bekijk het lesmateriaal zo vaak je maar wilt
Sluit je gratis aan bij de broodbakclub met spelt liefhebbers
Download lesmateriaal en succes recepten
BONUS #1: Extra Instructievideo’s
Wat te doen als je plakkerig deeg hebt? Waarom en hoe moet je deeg insnijden?
Hoe bak je het beste brood? En nog veel meer. Bekijk de praktische video’s en verbeter direct je bakvaardigheden.
BONUS #2: Lidmaatschap Broodbakclub
Neem deel aan de bruisende community van gelijkgestemden. Deel je successen, vragen en misbaksels met andere thuisbakkers in de Broodbakclub Desemliefhebbers waartoe je direct GRATIS toegang krijgt.’s en verbeter direct je bakvaardigheden.
BONUS #3: Persoonlijke Bakhulp in De Broodbakschool
Wij zijn iedere dag online in De Broodbakschool om thuisbakkers zoals jij persoonlijk verder te helpen. Kom je er niet helemaal uit of heb je een vraag, dan zijn we er voor jou!
“Ik ben megatrots en ga nooit meer stoppen bij leve met het bakken van brood. Het kweekt bewondering en verwondering! En het is fijn dat er geen onnodige producten in zitten, je weet wat je eet. Met meer aandacht geniet ik van het brood! Heel erg bedankt!“
Lieve Vlielandgroet, Loes Meijer
“Marije is een super inspirerende dame! Uitgebreide duidelijke filmpjes en mooi uitgeschreven recepten. Uitgebreide informatie over wat verschillende oergranen zijn en hoe je er een goed brood mee kan bakken. Dank voor de supertoffe broodbakcursus.”
Willeke Thierry - den Hertog
“Alles goed gegaan!, ik heb speltbrood gebakken zonder meelmix, en het is lekker! Ons zoontje Ernest op de foto, voor wie we dit allemaal doen, smulde van mijn zelfgebakken speltbrood. Hij was zo blij met het brood dat het zelfs een kusje kreeg! Dankjewel!"
Tine Busschaert
De cursussen zijn volledig online, je kan er direct mee starten in je eigen huis. Op aanvraag worden er workshops gehouden in de bakstudio in Andalusië, Stuur dan een bericht aan [email protected]
Je ontvangt DIRECT toegang tot jouw online broodcursussen. Zodat jij direct aan de bak kunt. Al het lesmateriaal is het hele jaar door en 24/7 te bereiken in De Broodbakschool.
Zodra je je inschrijft, krijg je DIRECT en voor 1 jaar toegang je lesmateriaal, de community en onze bakhulp in De Broodbakschool. Ieder volgend jaar betaal je slechts €9,95 voor weer een heel jaar toegang. Dat is een bijdrage voor de softwarekosten die we hebben om De Broodbakschool online draaiende te houden. Geen addertjes onder het gras. Klinkt goed, toch? Je kan het jaarabonnement op elk moment zonder opgaaf van reden opzeggen.
Zo vaak en wanneer je maar wilt, De Broodbakschool is alle dagen en 24 uur open. Het lesmateriaal is altijd voor jou beschikbaar, zodat je op elk moment aan de slag kan gaan.
Ja hoor, dat kan bij sommige cursuspakketten. In het winkelwagentje zie je dan de opties om in termijnen te betalen. Iedere termijn wordt jouw bijdrage automatisch geïncasseerd. Je krijgt DIRECT TOEGANG tot AL het lesmateriaal. Zodat jij snel aan de slag kan met het bakken van het allerlekkerste brood.
Ja, je hebt de eerste 14 dagen een niet goed, geld terug dagen garantie op je aankoop. Je kunt het dus zonder risico uitproberen om te zien of de broodbakcursus bij je past. Brengt een cursus jou helemaal niets nieuws? Dan krijg je gewoon je geld terug, altijd!*
Maar twijfel je of een broodcursus iets voor jou is, vraag dan eerst een gratis proefles aan. Dan kunnen we eerst even aan elkaar snuffelen.
*aangeschafte E-books kun je niet retourneren (zie Algemene Voorwaarden)
Zeker! Ervaren thuisbakkers schrijven me dat ze veel gehad hebben aan alle tips, tricks en tutorials. Je ontvangt al mijn broodbakkennis, broodtechnieken en beste tips die ik geleerd heb van professionele broodbakkers. Niet om op te scheppen, maar ik weet uit ervaring dat je zeker nieuwe warenkennis of baktechnieken zult ontdekken. Mijn zelf ontwikkelde broodrecepten zijn uniek, smaken verrukkelijk en zijn bovendien goed verteerbaar. Dat wil jij toch ook ervaren?
Als je nog nooit eerder brood gebakken hebt, of met wisselend succes, dan adviseer ik je om te beginnen met het maken van een tarwebrood met gist.
Om de basisbeginselen van ambacht in de vingers te krijgen. Daarna ben je helemaal klaar om je broodbakreis te vervolgen. Door andere meelsoorten te gebruiken of je vaardigheden te vergroten door desembrood te gaan bakken.
De mogelijkheden zijn eindeloos!
Je hebt voor geen van de broodcursussen een (broodbak-)machine nodig. Alle broden maak je in principe met de hand en bak je in een oven.
Voor sommige deegsoorten kan je wel een broodbakmachine of een kneder gebruiken. In de broodcursussen ontdek je hoe je kan zien wanneer een deeg voldoende gekneed is.
Glutenvrij deeg hoef je niet te kneden. En dus kun je voor glutenvrije broden geen machines gebruiken.
Per cursus wordt aangegeven welke eenvoudige bakbenodigdheden je nodig hebt. Het meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Want we houden het zo eenvoudig mogelijk!
Heb je coeliakie (een auto-immuunziekte)? Dan zijn alle glutenvrije broodcursussen voor jou geschikt. Juist voor jou als thuisbakker weet je 100% zeker dat je 100% glutenvrij brood bakt!
Heb je geen coeliakie dan kun je starten met ALLE cursussen. Want in alle cursussen ga je brood maken zonder toevoegingen. Kies waar je kan voor biologische ingrediënten. Heb je spijsverteringsproblemen? Kies dan voor desembrood. Het liefst gemaakt van oude granen of volledig glutenvrij.
Ervaar door zelfgebakken brood te eten wat dat met je lijf doet.
Je zult versteld zijn van de smaak en hoe makkelijk het verteert!
De Broodbakschool is een bakplaats waar enthousiaste thuisbakkers ontdekken hoe ze zelf het Allerlekkerste Brood bakken. Je vindt er online broodcursussen en workshops ambachtelijk brood bakken in de bakstudio van Marije in Andalusië.
Een online broodcursus bestaat uit vooraf opgenomen videolessen en gedetailleerde cursusmateriaal in tekst. Iedere thuisbakker kan in zijn eigen tijd en tempo en op een manier die bij hem/haar past beter brood leren bakken. Bij elke broodcursus zitten handige downloads: succesrecepten, PDF´s met tips en handige boodschappenlijstjes.
Je krijgt direct toegang tot een Broodbakclub. Daar kun je ELKE dag je baksels laten zien en vragen stellen. Doe mee!
Alle online broodcursussen kenmerken zich door met zo min mogelijk middelen en met pure ingrediënten het allerlekkerste brood te maken. Je leert brood maken met je handen. En zonder pakjes en zakjes.
Want écht goed brood maak je met maar een paar ingrediënten en eenvoudige bakbenodigdheden.
Én heel veel liefde & geduld!
Er is voor elk wat wils in De Broodbakschool. Er zijn veel verschillende online broodcursussen te volgen:
* Basiscursus Brood Bakken
* Cursus Bubbelende Desemstarter Maken
* Cursus Zuurdesembrood Bakken
* Bak Ouderwets Lekker Speltbrood
* Cursus Desembrood Bakken met Oergranen
* Glutenvrij Genieten Broodcursuspakket
* Cursus Glutenvrije Desemstarter Maken
* Cursus Glutenvrij Desembrood Bakken
Benieuwd wat elke cursus inhoud?
Surf dan snel naar deze pagina:
https://debroodbakschool.nl/met-welke-broodcursus-start-jij/
Stuur een bericht aan [email protected]. En je krijgt persoonlijk binnen 48 uur antwoord. Altijd!