Marije met desemstarter header

Het allerlekkerste desembrood bak je zelf!

Ontdek de geheimen van brood maken met slechts 3 ingrediënten. Heel ontspannen, met meer zelfvertrouwen en gloeiend van trots op jouw zelfgebakken desembrood.

Ja Ik Bak Zelf Heerlijk Desembrood >>
(Voor iedere thuisbakker die met succes écht goed desembrood wil bakken)
Ambachtelijk desembrood met pure ingrediënten, je maakt het in een handomdraai!
Bespaar tijd en geld met de beproefde succesrecepten. Herhaal zo vaak je maar wilt! 
Working ICONS Marije Bakt Brood

Waardevolle broodbaktips voor elke desembakker om direct mee aan de bak te gaan. 

_Bak Zelf Desembrood Cursuspakket -tarwe - De Broodbakschool

Bak Zelf Desembrood - Online Cursuspakket

  • Ontdek hoe jij met succes zelf DESEMBROOD maakt
  • Fijne kneepjes die je nergens anders vindt, speciaal voor thuisbakkers zoals jij
  • Bespaar €€€ en voorkom misbaksels door beproefde methode!
  • In slechts 10 stappen het lekkerste brood op tafel (hoe ontspannen is dat?)
  • Bekijk wanneer en hoe vaak je maar wilt de inspirerende broodbaklessen

Bak Zelf Heerlijke Desembroden

Deze desemcursus is onmisbaar voor thuisbakkers die écht goed ambachtelijk desembrood willen bakken. Én super waardevol voor iedereen die verdieping zoekt. Geniet van al mijn praktische tips en waardevolle desem kennis.

Ik leer je alle fijne kneepjes van het bakken van goed verteerbaar desembrood. Je krijgt inzicht in de beste ingrediënten om brood mee te maken. En je ontdekt hoe je met weinig bakbenodigdheden direct aan de bak kunt.

Broodbaktechnieken om niet te kneden, deeg te vormen, brood te bakken.

En tips hoe je brood lang vers kunt houden. Zodat jij voortaan thuis met succes de lekkerste desembroden maakt. 

Benieuwd naar hoe jij met plezier zelf desembrood maakt?

Marije met ambachtelijk brood in haar hand

Jouw Broodbak Instructeur

Hoi, ik ben Marije! Heel wat jaar geleden werd mijn bakkersvuur aangestoken door Meesterbakker Robèrt van Beckhoven. Wij werkten samen aan de televisie serie BROOD in Europa en ik was meteen verkocht. Ik ontdekte hoe geweldig lekker écht brood kon smaken! En wat een wonder dat je daar alleen gemalen graan, water, gist of desem en een beetje zout voor nodig hebt! Dát wou ik ook kunnen! 

En dus stopte ik met werken bij de televisie om helemaal in de wereld van brood bakken te duiken. Dankzij mijn televisie connecties heb ik de afgelopen jaren les gekregen van de beste bakkers van Nederland.

In mijn bakstudio en in de online broodbakschool geef ik al die fijne kneepjes met veel enthousiasme door aan thuisbakkers zoals jij. Ik neem je mee op broodbakreis en laat je ervaren hoe heerlijk het is om zelf brood te bakken.

Bekijk hieronder de volledige lijst met lessen voor een voorproefje van het Bak Zelf Desembrood - Online Cursuspakket.

Wat zit er in het Bak Zelf Desembrood - Online Cursuspakket?

Jouw broodbakreis begint met de cursus Desemstarter Maken:

1. Wat is een desemstarter?
2. Welke soorten desems zijn er?
3. Wat gebeurt er in je potje?
4. Warme plekjes in je huis
5. DESEM DAGSCHEMA
6. Video's van dag tot dag
7. Hoe gebruik en onderhoud je een desemstarter?
8. De 12 meest gestelde vragen over een desemstarter

  • BONUS: Gedroogde desem: onmisbaar voor elke desembakker


Met jouw bubbelende desemstarter ga je Succesvol Desembrood Bakken:
1.  Desembrood - Wat is het en waarom is het goed voor je?
2. Het blonde desembrood bakproces in 10 stappen
3. Extra 7 Tips voor Top Desembrood
4. Wat heb je nodig?
5. AAN DE BAK: Blond desembrood bakken

  • BONUS: De koelkastmethode
  • BONUS: Tijdschema desembrood

Na elke afgeronde broodcursus ontvang je een gesigneerd broodbakcertificaat.

💥 Plus 3 EXTRA Bonussen 💥

    • BONUS #1: Extra Instructievideo’s
      Wat te doen als je plakkerig deeg hebt? Waarom en hoe moet je deeg insnijden?
      Hoe bak je het beste brood? En nog veel meer. Bekijk de praktische video’s en verbeter direct je bakvaardigheden.

    • BONUS #2: Lidmaatschap Broodbakclub
      Neem deel aan de bruisende community van gelijkgestemden. Deel je successen, vragen en misbaksels met andere thuisbakkers in de Broodbakclub Desemliefhebbers waartoe je direct GRATIS toegang krijgt.

  • BONUS #3: Marije's Persoonlijke Bakhulp in de broodbakschool
    Ik ben iedere dag in de broodbakschool om thuisbakkers zoals jij persoonlijk verder te helpen. Kom je er niet helemaal uit of heb je een vraag, dan ben ik er voor jou! 
_Bak Zelf Desembrood Cursuspakket -tarwe - De Broodbakschool

Bak Zelf Desembrood - Online Cursuspakket

  • Ontdek hoe jij met succes zelf DESEMBROOD maakt
  • Fijne kneepjes die je nergens anders vindt, speciaal voor thuisbakkers zoals jij
  • Bespaar €€€ en voorkom misbaksels door beproefde methode!
  • In slechts 10 stappen het lekkerste brood op tafel (hoe ontspannen is dat?)
  • Bekijk wanneer en hoe vaak je maar wilt de inspirerende broodbaklessen

Wat voor heerlijks bak jij binnenkort?

Jouw broodbakreis start met...

Zak met meel ICONS Marije Bakt Brood

1. De juiste ingrediënten

Met de juiste ingrediënten ga je meer plezier beleven aan brood bakken in je eigen oven. Naast het leren van nieuwe broodbakkennis en bakvaardigheden, ga je ook leren over de juiste ingrediënten en hoe je die zo optimaal mogelijk kunt gebruiken. Deze kennis gaat je helpen om de juiste keuzes te maken bij het inkopen. Om voortaan met succes zelf desembrood te maken.

2. Stap-voor-stap methode

Tijdens de online broodbaklessen neem ik je stap-voor-stap mee. Zo hou je overzicht in het proces en krijg je inzicht en gevoel voor wat er in je deeg gebeurt. Je kunt de video's zo vaak bekijken als je wilt en terugspoelen of pauzeren als iets even niet duidelijk is. Je kunt alle vaardigheden dus in alle rust aanleren. Zodat jij een broodbakmethode kiest die bij jouw levensstijl (lees agenda) past. 

Working ICONS Marije Bakt Brood

3. Online begeleiding

Alle online broodbaklessen zijn gemaakt met jou als thuisbakker in gedachte. Er zijn praktische video's voor elke stap en broodbaklessen met tekst en foto's. Want iedereen leert op zijn eigen manier! En wat als je een broodbakvraag hebt? Ik ben elke dag in de online broodbakschool aanwezig om je te verder te helpen. Zodat je niet het hele web af hoeft te zoeken naar antwoorden. Waardoor je snel weer aan de bak gaat om de allerlekkerste desembroden te maken.

4. Het de tijd geven

Ik zeg altijd tegen mijn cursisten: "Tijd is je vriend". Iets nieuws leren kost tijd. Het duurt misschien even voordat je de verschillende recepten in de vingers hebt. Trouwens, de meeste cursisten bakken al na één keer een geweldig lekker brood. Echt waar! Mocht die van jou er minder geslaagd zijn dan kan je misschien denken dat het tóch niets voor jou is. Probeer het dan tóch nog een kans te geven. Écht iedereen kan het leren. En geniet van de broodbakreis. 

"Wat zal het lekker ruiken in je huis!"

Wat trotse thuisbakkers zeggen...

Geruststellende woorden van Marije

"Ik had zelf tevergeefs eens geprobeerd om een desem op te starten. Met behulp van deze cursus is het nu wel gelukt. De geruststellende woorden van Marije hebben voorkomen dat ik mijn desem weg heb gegooid en ik nu een goed werkende desem heb!"

Daphne van den Hoek - Trotse Thuisbakker Marije Bakt Brood

Daphne van den Hoek 

Ik ben blij dat ik heb doorgezet!

Ik heb met veel plezier je online cursus gevolgd. Jouw passie over broodbakken heb je met enthousiasme bij mij overgebracht. Om vooral geduld en doorzettings-vermogen te hebben met het maken van een goed desembrood. Nogmaals bedankt!

Marijke de Jong

Mijn eerste desembrood dankzij alle tips

“Hier een selfie met mijn desembrood. Het ging helemaal goed nadat ik de temperatuur lager heb gemaakt. Ik heb mijn eerste zuurdesembrood gebakken in een gietijzeren pan.  Bedankt voor de super goede cursus desembrood maken!”

Nynke van der Werff - trotse thuisbakker Marije Bakt Brood

Groet van Nynke van der Werff

Nicole de Grote - Trotse Thuisbakker Marije Bakt Brood met batard met korenaar

Brood met een oor :)

"Ik had al zo vaak van die mooie luchtige broden voorbij zien komen met zo'n prachtig oor er aan. Ik dacht dat dat misschien een beetje te hoog gegrepen zou zijn voor mij. Maar ik heb dankzij de desemcursus eindelijk zo'n brood gebakken! En hij was heerlijk!

Dankzij de cursus heb ik zoveel tips gekregen dat ik nu al zoveel verschillende heerlijke desembroden heb gebakken! Mijn familie is er ook erg blij mee dat ik de cursus ben gaan volgen". 

Nicole de Grote

                   

Veelgestelde vragen over online broodbakcursussen

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus of een cursuspakket?

Levenslang :) Er is geen deadline waar binnen je de cursus moet hebben afgerond. Iedere thuisbakker leert in zijn eigen tempo, dat is juist heel fijn. Je hebt levenslang onbeperkt toegang tot De Broodbakschool.

Hoe vaak kan ik een cursus bekijken?

Zo vaak en wanneer je maar wilt, De Broodbakschool is alle dagen en 24 uur open. Het lesmateriaal is altijd voor jou beschikbaar, zodat je op elk moment aan de slag kan gaan.

Kan ik de cursus in termijnen betalen?

Ja hoor, dat kan bij sommige cursuspakketten. In het winkelwagentje zie je dan de opties om in termijnen te betalen. Iedere termijn wordt jouw bijdrage automatisch geïncasseerd. Je krijgt DIRECT TOEGANG tot AL het lesmateriaal. Zodat jij snel aan de slag kan met het bakken van het allerlekkerste brood.

Is er een niet-goed-geld-terug garantie?

Ja, je hebt de eerste 14 dagen een niet goed, geld terug dagen garantie op je aankoop. Je kunt het dus zonder risico uitproberen om te zien of de broodbakcursus bij je past. Brengt een cursus jou helemaal niets nieuws? Dan krijg je gewoon je geld terug, altijd!*
Maar twijfel je of een broodcursus iets voor jou is, vraag dan eerst een gratis proefles aan. Dan kunnen we eerst even aan elkaar snuffelen.
*aangeschafte E-books kun je niet retourneren

Wanneer start de broodbakcursus?

Je ontvangt DIRECT toegang tot jouw broodcursussen. Zodat jij direct aan de bak kunt. Al het lesmateriaal is het hele jaar door en 24/7 te bereiken in De Broodbakschool.

Ik ben een ervaren thuisbakker, heb ik dan wel iets aan een online broodcursus?

Zeker! Ervaren thuisbakkers schrijven me dat ze veel gehad hebben aan alle tips, tricks en tutorials. Je ontvangt al mijn broodbakkennis, broodtechnieken en beste tips die ik in de loop der jaren verzameld heb. Niet om op te scheppen, maar ik weet uit ervaring dat je zeker nieuwe warenkennis of baktechnieken zult ontdekken. Mijn zelf ontwikkelde broodrecepten zijn uniek, smaken verrukkelijk en zijn bovendien goed verteerbaar. Dat wil jij toch ook ervaren?

Ik heb nog nooit (met succes) brood gebakken, is een online broodcursus dan wel geschikt voor mij?

Als je nog nooit eerder brood gebakken hebt, of met wisselend succes, dan adviseer ik je om te beginnen met het maken van een tarwebrood met gist.
Om de basisbeginselen van ambacht in de vingers te krijgen. Daarna ben je helemaal klaar om je broodbakreis te vervolgen. Door andere meelsoorten te gebruiken of je vaardigheden te vergroten door desembrood te gaan bakken.
De mogelijkheden zijn eindeloos!

Heb ik een (broodbak-)machine nodig?

Je hebt voor geen van de broodcursussen een (broodbak-)machine nodig. Alle broden maak je in principe met de hand en bak je in een oven.

Voor sommige deegsoorten kan je wel een broodbakmachine of een kneder gebruiken. In de broodcursussen ontdek je hoe je kan zien wanneer een deeg voldoende gekneed is.

Glutenvrij deeg hoef je niet te kneden. En dus kun je voor glutenvrije broden geen machines gebruiken.

Per cursus wordt aangegeven welke eenvoudige bakbenodigdheden je nodig hebt. Het meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Want we houden het zo eenvoudig mogelijk!

Ik mag geen gluten - welke broodcursus is dan geschikt voor mij?

Heb je coeliakie (een auto-immuunziekte)? Dan zijn alle glutenvrije broodcursussen voor jou geschikt. Juist voor jou als thuisbakker weet je 100% zeker dat je 100% glutenvrij brood bakt!

Vaak wordt glutenvrij geadviseerd, terwijl er ook andere mogelijkheden zijn. Heb je geen coeliakie dan kun je starten met ALLE cursussen. Ik ben heel zeker van mijn zaak. Niet goed, geld terug!

Want in alle cursussen ga je brood maken zonder toevoegingen. Kies waar je kan voor biologische ingrediënten. Heb je spijsverteringsproblemen? Kies dan voor desembrood. Het liefst gemaakt van oude granen of volledig glutenvrij.

Ervaar door zelfgebakken brood te eten wat dat met je lijf doet.
Je zult versteld zijn van de smaak en hoe makkelijk het verteert!

Wat is De Broodbakschool?

De Broodbakschool is een bakplaats waar enthousiaste thuisbakkers ontdekken hoe ze zelf het Allerlekkerste Brood bakken. Je vindt er online broodcursussen en workshops ambachtelijk brood bakken in de bakstudio van Marije in Andalusië.

Wat is een online broodcursus?

Een online broodcursus bestaat uit vooraf opgenomen videolessen en gedetailleerde cursusmateriaal in tekst. Iedere thuisbakker kan in zijn eigen tijd en tempo en op een manier die bij hem/haar past beter brood leren bakken. Bij elke broodcursus zitten handige downloads: succesrecepten, PDF´s met tips en handige boodschappenlijstjes.

Wat is ambachtelijk brood bakken?

Alle broodcursussen kenmerken zich door met zo min mogelijk middelen en met pure ingrediënten het allerlekkerste brood te maken. Je leert brood maken met je handen. En zonder pakjes en zakjes.
Want écht goed brood maak je met maar een paar ingrediënten en eenvoudige bakbenodigdheden.
Én heel veel liefde & geduld!

Welke broodcursussen zijn er in De Broodbakschool?

Er is voor elk wat wils in de broodbakschool. Er zijn veel verschillende broodcursussen te volgen:

* Cursus Tarwe Gistbrood Uit Eigen Oven
* Cursus Bubbelende Desemstarter Maken
* Cursus Tarwe Desembrood Uit Eigen Oven

* Cursus Oergranen Gistbrood Uit Eigen Oven
* Cursus Oergranen Desembrood Uit Eigen Oven

* Glutenvrij Gistbrood Uit Eigen Oven
* Glutenvrij Gistbrood Extra
* Cursus Glutenvrije Desemstarter Maken
* Glutenvrij Desembrood Uit Eigen Oven

Benieuwd wat elke cursus inhoud?
Surf dan snel naar deze pagina:
https://debroodbakschool.nl/met-welke-broodcursus-start-jij/

Mijn vraag staat hier niet bij, hoe neem ik contact op?

Stuur een bericht aan meel@debroodbakschool.nl. En je krijgt persoonlijk binnen 48 uur antwoord. Altijd!

                 
Marije met desemstarter header

Start vandaag met Heerlijk Desembrood maken!

Maak met succes een bubbelende desemstarter en ontdek de fijne kneepjes van desembrood maken met slechts 3 ingrediënten. Met plezier aan de bak en trots als een pauw op jouw zelfgebakken desembrood.


😊 Ontspannen online broodbaklessen

📥 Tips voor écht goed desembrood

🍞 Direct aan de bak met succesrecepten