Hoi, ik ben Marije! Heel wat jaar geleden werd mijn bakkersvuur aangestoken door Meesterbakker Robèrt van Beckhoven. Wij werkten samen aan de televisie serie BROOD in Europa en ik was meteen verkocht. Ik ontdekte hoe geweldig lekker écht brood kon smaken! En wat een wonder dat je daar alleen gemalen graan, water, gist of desem en een beetje zout voor nodig hebt! Dát wou ik ook kunnen!
En dus stopte ik met werken bij de televisie om helemaal in de wereld van brood bakken te duiken. Dankzij mijn televisie connecties heb ik de afgelopen jaren les gekregen van de beste bakkers van Nederland.
In mijn bakstudio en in de online broodbakschool geef ik al die fijne kneepjes met veel enthousiasme door aan thuisbakkers zoals jij. Ik neem je mee op broodbakreis en laat je ervaren hoe heerlijk het is om zelf brood te bakken.
Bekijk hieronder de inhoud van het complete Ambachtelijke Starterspakket.
Maak met enkel natuurlijke ingrediënten een aromatisch glutenvrij brood.
Maak je eigen meelmix en bak voortaan heel voordelig je eigen glutenvrije brood.
Geef je lichaam rust en bevorder de opname van vitamines, mineralen & gezonde vetten.
Zeg vaarwel tegen glutenvrij brood dat naar karton smaakt en zo zwaar is als een baksteen. Geniet vanaf vandaag van heerlijke en voedzame glutenvrije broden die je helemaal zelf hebt gemaakt!
Ontdek hoe je zelf met 100% natuurlijke ingrediënten heel eenvoudig een gezond en knapperig glutenvrij brood kunt bakken.
Je hoeft geen ervaring te hebben met broodbakken of kennis te hebben van glutenvrij bakken. Ook heb je geen warenkennis nodig, alleen een passie voor lekker eten en zelfgemaakt brood. Glutenvrij brood is echt heerlijk, ook voor wie niet per se glutenvrij hoeft te eten.
We gaan samen aan de bak!
Toen ik begon met glutenvrij broodbakken, was ik allesbehalve relaxed. Reuze spannend vond ik het allemaal. Ik wist niks van glutenvrije meelsoorten en ik vroeg me steeds af of ik het ooit wel in de vingers zou krijgen. Want het rijzen gaat zo snel. Vergeet ik niks? Staat de oven wel aan? Hoe lang moet glutenvrij brood eigenlijk bakken?
Ik surfte me suf om aan alle informatie te komen, volgde online cursussen zonder het gewenste resultaat. Tot dat een glutenvrije bakker Gerard Hardeman (oprichter van de Dutch Organic Baking School) naar mijn bakstudio kwam om mij de kneepjes van het vak te leren.
In mijn glutenvrije online cursussen deel ik niet alleen mijn zelf ontwikkelde stap-voor-stap methode, maar ook waardevolle achtergrondinformatie met je. Je gaat dus niet alleen een knapperig glutenvrij brood maken, maar je leert ook hoe je daarna volop kan variëren door te kiezen voor de juiste natuurlijke ingrediënten.
Ik hoor bijna dagelijks vergelijkbare broodbakavonturen van mijn cursisten. En geloof me, ik ben hier zelf de afgelopen jaren ook allemaal tegenaan gelopen.
Maar inmiddels is dat verleden tijd en kan ik nu zonder problemen en met succes een luchtig en krokant glutenvrij brood bakken. Met elke glutenvrije meelsoort, in elke oven, waar ook ter wereld!
Hoe ik dit heb gedaan? Door les te krijgen van een ervaren glutenvrije en biologische bakker en door heel veel te oefenen. Die kennis en ervaring geef ik nu aan jou door!
het ene brood lukt wel, maar de andere lijkt wel een baksteen
je weet niet goed welk meel je kan gebruiken in brooddeeg
je deeg is plakkerig, droog of juist heel vloeibaar
het deeg is moeilijk te vormen en zakt in elkaar
het gebakken brood is heel plat of heel vaal en bleekjes
het deeg wil niet rijzen en je hebt geen idee hoe dat komt
je zoekt online broodbakinformatie maar hebt geen overzicht meer
je wilt gezond brood maken maar je weet niet hoe te beginnen
het brood smaakt heel flauw of chemisch
je vindt glutenvrij brood heel duur
je wilt graag weten wat je eet
Niet alleen is het succes van heerlijk GV brood een goede reden. Ook omdat Marije je meeneemt in het proces, is heel volledig en duidelijk en bij vragen erg goed bereikbaar. Het maakt van bakken van brood een feestje (en daarna het eten nog meer!).
Aline Haverkamp
Met deze cursus is het bakken van een glutenvrij brood een eitje. Met de duidelijke recepten, instructievideo’s en beschrijving kan het niet misgaan. Een goed glutenvrij brood maken is met deze broodbakcursus voor iedere thuisbakker mogelijk.
Jan Jansen (met kleindochters)
Voor het eerst in 3 jaar glutenvrij eet ik nu brood dat ik écht lekker vind. Met een duidelijke uitleg en stap-voor-stap leer je hoe je je eigen overheerlijke glutenvrije brood kan bakken! Met échte ingrediënten! Ik ben helemaal enthousiast!
Lenneke Corsten
"Na een jarenlange zoektocht naar bakkers met brood zoals ik die in mijn kindertijd in het dorp kende was ik diep ontgoocheld! Broodmixen brachten me geen voldoening, en zelfstudie maakte me onzeker. Door allerlei termen en formules zonder uitleg.
Maar de online broodbakcursus van Marije Bakt Brood is zeer geslaagd: duidelijk, transparant, secuur en vooral met veel passie, geduld en liefde. Marije maakt van elke twijfelaar een succesvolle starter!"
Ilse Degryse met kinderen
Bak zonder broodbakervaring met de overzichtelijke stap-voor-stap broodbaksuccesmethode.
Je hebt direct en elke dag toegang! Leer glutenvrij brood maken wanneer het jou uitkomt!
Marije helpt je een handje in de broodbakschool én met persoonlijk bakadvies via de meel!
Met de tips, tricks & tutorials in de online cursus glutenvrij brood bakken leer je op een eenvoudige en leuke manier (je eerste) glutenvrije brood te bakken! De glutenvrije recepten zijn allemaal te maken zonder:
❌ gluten of glutenvrije tarwe
❌ soja
❌ maïs
❌ lactose of melkeiwit
❌ boter
❌ ei
❌ noten
❌ suiker
Alle recepten bevatten enkel natuurlijke ingrediënten of hebben veganistische vervangingen. Wellicht heb je het meeste al in huis!
havermeel + havervlokken
boekweitmeel + boekweitkorrels
teffmeel
kikkererwtenmeel
bruine rijstmeel of sorghum
psylliumvezelpoeder
lijnzaad
zaden & pitten
gist of je maakt een desemstarter
zout
Ontdek zelf hoe eenvoudig je glutenvrije broodproducten kunt maken met de stap-voor-stap succesmethode. Glutenvrij brood met een lange fermentatie door een pietsje gist, daar word je buik blij van! Alle recepten zijn in deze unieke cursus zijn glutenvrij, sojavrij, lactosevrij, maïsvrij, suikervrij & 100% plantaardig!
onmisbaar voor ALLE thuisbakkers
Ontdek de heerlijke wereld van glutenvrij desembrood maken! Maak zelf een bubbelende glutenvrije desemstarter en ga heerlijk desembrood bakken met de overzichtelijke succesmethode. Alle recepten zijn 100% plantaardig, sojavrij, lactosevrij, maïsvrij, suikervrij & natuurlijk helemaal zonder gluten!
geschikt voor iedere glutenvrije bakker