Voor desembakkers met enige ervaring die écht goed desembrood willen bakken spelt & oergranen!
Altijd overzicht met deze stap-voor-stap broodbakcursus. Geen tijdsdruk, leer in je eigen tempo.
Bekijk het lesmateriaal zo vaak en wanneer het jou uitkomt! De Broodbakschool is alle dagen open!
Desembrood bakken met spelt en andere oergranen is al zo oud als de mensheid. Maar we zijn verleerd hoe we met die delicate granen ambachtelijk brood kunnen bakken. De Cursus Heerlijk Desembrood met Oergranen zit boordevol verdieping en waardevolle broodbakkennis waarmee jij als desembakker direct aan de slag gaat.
Je ontdekt alle fijne kneepjes van het desembrood bakken met spelt en oergranen. Je krijgt inzicht in oude graansoorten om desembrood mee te maken. En je ontdekt hoe je met weinig bakbenodigdheden direct aan de bak kunt. Kneden, vormen, bakken en hoe je brood kunt bewaren. Zodat jij voortaan thuis met plezier ouderwets lekkere spelt desembroden maakt.
Je hoeft niet langer bang te zijn om misbaksels te bakken. Ontvang al mijn broodbaktips en je maakt vol vertrouwen (je eerste) desembrood met spelt en oergranen.
(heb je nog nooit met succes desembrood hebt gebakken, start dan eerst met de Cursus Zuurdesembrood Bakken)
Hoi, ik ben Marije! Heel wat jaar geleden werd mijn bakkersvuur aangestoken door Meesterbakker Robèrt van Beckhoven. Wij werkten samen aan de televisie serie BROOD in Europa en ik was meteen verkocht. Ik ontdekte hoe geweldig lekker écht brood kon smaken! En wat een wonder dat je daar alleen gemalen graan, water, gist of desem en een beetje zout voor nodig hebt! Dát wou ik ook kunnen!
En dus stopte ik met werken bij de televisie om helemaal in de wereld van brood bakken te duiken. Dankzij mijn televisie connecties heb ik de afgelopen jaren les gekregen van de beste bakkers van Nederland.
In mijn bakstudio en in de online broodbakschool geef ik al die fijne kneepjes met veel enthousiasme door aan thuisbakkers zoals jij. Ik neem je mee op broodbakreis en laat je ervaren hoe heerlijk het is om zelf brood te bakken.
Bekijk hieronder wat je allemaal van deze desembroodcursus met oergranen kan verwachten.
Cursus Bubbelende Desemstarter Maken
1. Wat is desem, zuurdesem of desemstarter?
2. Welke soorten desems zijn er?
3. Wat gebeurt er in je desempotje?
4. Warme plekjes in je huis
5. AAN DE BAK: DESEM DAGSCHEMA
6. Video´s van dag tot dag
7. Hoe gebruik en onderhoud je een desemstarter?
8. 12 meest gestelde vragen over een desemstarter
Cursus Desembrood Bakken met Oergranen
1. Introductie desembrood bakken met oergranen
2. Wat zijn oergranen?
3. Welke oergranen zijn er?
4. Zeven tips voor brood bakken met oergranen
5. Alles over graan: uitmalingsgraad, enzymen, bewaren
6. Hoe sterk is mijn gemalen graan?
7. Welke bakspullen heb je nodig?
8. De 6 essentiële stappen van brood maken
9. In je voorraadkast en in je keukenkastjes
10. AAN DE BAK: Basis spelt desembrood recept + variaties
11. AAN DE BAK: Oerbonkjes recept - dat wordt smullen!
BONUS: Wat doe je met onhandelbaar deeg?
BONUS: Handig hulpmiddel: Draagpapiertje knippen
BONUS: Snijpatronen en hoe je je deeg moet insnijden
BONUS: Wat als je brood te bleek is? Of te donker?
BONUS: Hoe maak je een rijsmandje schoon?
BONUS: Gedroogd desem: onmisbaar voor elke desembakker
Na het afronden van elke deelcursus ontvang je een gesigneerd broodbakcertificaat.
€49
Leer alle fijne kneepjes van het desembrood bakken met spelt & andere oergranen
Bekijk alle praktische video's in je eigen tempo
Bekijk het lesmateriaal zo vaak je maar wilt
Sluit je gratis aan bij de broodbakclub met desemliefhebbers
Download lesmateriaal en succesrecepten
“Jippie, leuk!! Vandaag de eerste broodjes gebakken, de smaak was top. Ik ben al echt tevreden! Leuk, leuk! Het was een mooi en lekker desembrood! Ik ga nog meer bakken, blij mee!”
Hartelijke bakgroetjes,
Dorette Lambregts
“De cursus was een stuk uitgebreider dan ik vooraf had verwacht. Goede sfeer op de community, heel behulpzaam. Ik heb nieuwe begrippen geleerd en weet nu ook meer over oergranen in deeg. Uitgebreide uitleg en vooral de video's van toegevoegde waarde.”
Met vriendelijke groet,
Stéphanie Menger
Marije is een super inspirerende dame! Uitgebreide duidelijke filmpjes en mooi uitgeschreven recepten. Uitgebreide informatie over wat verschillende oergranen zijn en hoe je er een goed brood mee kan bakken. Dank voor de supertoffe broodbakcursus.”
Willeke Thierry - den Hertog
“Ik ben aardig bekend met het broodbakken met desem. De recepten zijn zeer helder qua inhoud en de video's zijn van een goede kwaliteit. Deze cursus heeft mij veel meer inzicht gegeven in het bakken met spelt. Ben nog lang niet uitgebakken na deze cursus!”
Warme groeten vanuit Friesland!
Eric Jongsma - thebeardedbaker_nl (bekend van HHB)
De cursussen zijn volledig online, je kan er direct mee starten in je eigen huis. Op aanvraag worden er workshops gehouden in de bakstudio in Andalusië, Stuur dan een bericht aan [email protected]
Je ontvangt DIRECT toegang tot jouw online broodcursussen. Zodat jij direct aan de bak kunt. Al het lesmateriaal is het hele jaar door en 24/7 te bereiken in De Broodbakschool.
Zodra je je inschrijft, krijg je DIRECT en voor 1 jaar toegang je lesmateriaal, de community en onze bakhulp in De Broodbakschool. Ieder volgend jaar betaal je slechts €9,95 voor weer een heel jaar toegang. Dat is een bijdrage voor de softwarekosten die we hebben om De Broodbakschool online draaiende te houden. Geen addertjes onder het gras. Klinkt goed, toch? Je kan het jaarabonnement op elk moment zonder opgaaf van reden opzeggen.
Zo vaak en wanneer je maar wilt, De Broodbakschool is alle dagen en 24 uur open. Het lesmateriaal is altijd voor jou beschikbaar, zodat je op elk moment aan de slag kan gaan.
Ja hoor, dat kan bij sommige cursuspakketten. In het winkelwagentje zie je dan de opties om in termijnen te betalen. Iedere termijn wordt jouw bijdrage automatisch geïncasseerd. Je krijgt DIRECT TOEGANG tot AL het lesmateriaal. Zodat jij snel aan de slag kan met het bakken van het allerlekkerste brood.
Ja, je hebt de eerste 14 dagen een niet goed, geld terug dagen garantie op je aankoop. Je kunt het dus zonder risico uitproberen om te zien of de broodbakcursus bij je past. Brengt een cursus jou helemaal niets nieuws? Dan krijg je gewoon je geld terug, altijd!*
Maar twijfel je of een broodcursus iets voor jou is, vraag dan eerst een gratis proefles aan. Dan kunnen we eerst even aan elkaar snuffelen.
*aangeschafte E-books kun je niet retourneren (zie Algemene Voorwaarden)
Zeker! Ervaren thuisbakkers schrijven me dat ze veel gehad hebben aan alle tips, tricks en tutorials. Je ontvangt al mijn broodbakkennis, broodtechnieken en beste tips die ik geleerd heb van professionele broodbakkers. Niet om op te scheppen, maar ik weet uit ervaring dat je zeker nieuwe warenkennis of baktechnieken zult ontdekken. Mijn zelf ontwikkelde broodrecepten zijn uniek, smaken verrukkelijk en zijn bovendien goed verteerbaar. Dat wil jij toch ook ervaren?
Als je nog nooit eerder brood gebakken hebt, of met wisselend succes, dan adviseer ik je om te beginnen met het maken van een tarwebrood met gist.
Om de basisbeginselen van ambacht in de vingers te krijgen. Daarna ben je helemaal klaar om je broodbakreis te vervolgen. Door andere meelsoorten te gebruiken of je vaardigheden te vergroten door desembrood te gaan bakken.
De mogelijkheden zijn eindeloos!
Je hebt voor geen van de broodcursussen een (broodbak-)machine nodig. Alle broden maak je in principe met de hand en bak je in een oven.
Voor sommige deegsoorten kan je wel een broodbakmachine of een kneder gebruiken. In de broodcursussen ontdek je hoe je kan zien wanneer een deeg voldoende gekneed is.
Glutenvrij deeg hoef je niet te kneden. En dus kun je voor glutenvrije broden geen machines gebruiken.
Per cursus wordt aangegeven welke eenvoudige bakbenodigdheden je nodig hebt. Het meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Want we houden het zo eenvoudig mogelijk!
Heb je coeliakie (een auto-immuunziekte)? Dan zijn alle glutenvrije broodcursussen voor jou geschikt. Juist voor jou als thuisbakker weet je 100% zeker dat je 100% glutenvrij brood bakt!
Heb je geen coeliakie dan kun je starten met ALLE cursussen. Want in alle cursussen ga je brood maken zonder toevoegingen. Kies waar je kan voor biologische ingrediënten. Heb je spijsverteringsproblemen? Kies dan voor desembrood. Het liefst gemaakt van oude granen of volledig glutenvrij.
Ervaar door zelfgebakken brood te eten wat dat met je lijf doet.
Je zult versteld zijn van de smaak en hoe makkelijk het verteert!
De Broodbakschool is een bakplaats waar enthousiaste thuisbakkers ontdekken hoe ze zelf het Allerlekkerste Brood bakken. Je vindt er online broodcursussen en workshops ambachtelijk brood bakken in de bakstudio van Marije in Andalusië.
Een online broodcursus bestaat uit vooraf opgenomen videolessen en gedetailleerde cursusmateriaal in tekst. Iedere thuisbakker kan in zijn eigen tijd en tempo en op een manier die bij hem/haar past beter brood leren bakken. Bij elke broodcursus zitten handige downloads: succesrecepten, PDF´s met tips en handige boodschappenlijstjes.
Je krijgt direct toegang tot een Broodbakclub. Daar kun je ELKE dag je baksels laten zien en vragen stellen. Doe mee!
Alle online broodcursussen kenmerken zich door met zo min mogelijk middelen en met pure ingrediënten het allerlekkerste brood te maken. Je leert brood maken met je handen. En zonder pakjes en zakjes.
Want écht goed brood maak je met maar een paar ingrediënten en eenvoudige bakbenodigdheden.
Én heel veel liefde & geduld!
Er is voor elk wat wils in De Broodbakschool. Er zijn veel verschillende online broodcursussen te volgen:
* Basiscursus Brood Bakken
* Cursus Bubbelende Desemstarter Maken
* Cursus Zuurdesembrood Bakken
* Bak Ouderwets Lekker Speltbrood
* Cursus Desembrood Bakken met Oergranen
* Glutenvrij Genieten Broodcursuspakket
* Cursus Glutenvrije Desemstarter Maken
* Cursus Glutenvrij Desembrood Bakken
Benieuwd wat elke cursus inhoud?
Surf dan snel naar deze pagina:
https://debroodbakschool.nl/met-welke-broodcursus-start-jij/
Stuur een bericht aan [email protected]. En je krijgt persoonlijk binnen 48 uur antwoord. Altijd!