Het Allerlekkerste Brood bak je zelf!

Ontdek alle fijne kneepjes van het ambacht en bak met succes (je eerste) brood. Zonder stress en met meer zelfvertrouwen, meer rust & overzicht, meer ontspanning en trots als een pauw op jouw zelfgebakken brood.

(Zelfs als je nooit eerder brood hebt gebakken)

Welke Broodcursus Past Perfect Bij Jou?

Van complete beginner tot ervaren thuisbakker - ontdek jouw ideale broodreis
Basis Brood Bakken Jubileumpakket - De Broodbakschool

Met deze praktische broodcursus ontdek je hoe je stap-voor-stap op een ambachtelijke manier luchtig witbrood & volkorenbrood bakt. Voor iedere thuisbakker die de geheime kneepjes wil leren om voortaan met succes zelf brood te bakken!

Meer over de Basiscursus Jubileumpakket
Zuurdesembrood Cursus Jubileumpakket 5 jaar - De Broodbakschool

Maak zelf een actieve desemstarter en ga heerlijk desembrood bakken met de overzichtelijke succesmethode. Goed verteerbaar brood met maar 3 natuurlijke ingrediënten: meel of bloem, water en een beetje zout!

Meer over Zuurdesembrood Jubileumpakket

Of ga je aan de bak met spelt & oergranen?

Ouderwets Lekker Speltbrood Jubileumpakket - De Broodbakschool

Ontdek de geheimen van goed speltbrood. Bak ouderwets lekkere broden met spelt & andere oergranen met deze unieke online broodcursus! Je ervaart hoe oergranen zich gedragen in deeg. Om er de heerlijkste ambachtelijke broden mee te bakken. Dat wordt ouderwets lekker smullen van je zelfgebakken brood!

Meer over Speltcursus Jubileumpakket
Oergranen Desembrood Jubileumpakket - De Broodbakschool

Speciaal voor iedere desembakker die wil experimenteren met alle oude granen! Je bakt voortaan ouderwets lekker desembrood met spelt & andere oergranen met deze unieke online broodcursus. Je leert brood bakken zoals jouw voorouders dat ook deden. Met enkel natuurlijke ingrediënten en zonder poespas. En met héél véél smaak!

Meer over Oergranen Desempakket

Ook het allerlekkerste glutenvrije brood maken?

Glutenvrij Genieten Jubileumpakket - De Broodbakschool

Ontdek zelf hoe eenvoudig je glutenvrije broodproducten kunt maken met de stap-voor-stap succesmethode. Glutenvrij brood met een lange fermentatie door een pietsje gist, daar word je buik blij van! Alle recepten zijn in deze unieke cursus zijn glutenvrij, sojavrij, lactosevrij, maïsvrij, suikervrij & 100% plantaardig!

Leuk! Laat zien dat Jubileumpakket

onmisbaar voor ALLE thuisbakkers

Glutenvrij Zuurdesembrood Pakket

Ontdek de heerlijke wereld van glutenvrij zuurdesembrood maken! Maak zelf een bubbelende glutenvrije desemstarter en ga heerlijk desembrood bakken met de overzichtelijke succesmethode. Alle recepten zijn 100% plantaardig, sojavrij, lactosevrij, maïsvrij, suikervrij & natuurlijk helemaal zonder gluten!

Laat zien glutenvrij desembrood pakket

geschikt voor iedere glutenvrije bakker

Je weet hoe lekker écht goed brood smaakt. En die geur?! Maar om zelf brood te bakken lijkt zo overweldigend dat het je ervan weerhoudt om te beginnen...

Waar vind je goede recepten?

Je wilt écht goed brood bakken, maar je weet niet precies hoe je moet beginnen.

Hoe bak je eigenlijk goed brood?

Zelf brood maken voelt onwennig, je weet niet precies wat je doet en moet doen als het mis gaat.

Example image

Wat als je bakvragen hebt?

Je weet nog niet alle fijne kneepjes en wil graag antwoord op jouw persoonlijke bakvragen...

Je wilt op een toegankelijke manier ZELF BROOD MAKEN en de voordelen ervaren terwijl je onder één dak alle ondersteuning krijgt om het je in jouw tempo eigen te maken.

Heb je last van plakkerig of onhandelbaar deeg, ervaar je stress of onzekerheid en bak je onverklaarbare bakstenen?

Wat als ik je vertel dat je jouw misbaksels vaarwel kunt zeggen en je voortaan ontspannen aan de bak gaat?

Dat je gaat ontdekken hoe je in een mum van tijd je broodbakkennis en bakvaardigheden kunt verbeteren én tegelijkertijd ervaart hoe je je met vertrouwen en succes de heerlijkste broden bakt?

Dit is namelijk mogelijk. Klinkt te mooi om waar te zijn?

Blijf lezen. Want ik laat je precies zien hoe jij dit kunt realiseren.

Ben je bereid om hulp te vragen om voor de rest van je levenécht lekker brood te maken?

Marije Hanna Berghuis, Oprichter van De Broodbakschool

Ontdek de warme geuren van Amber Flame

Hoi, ik ben Marije! Een aantal jaar geleden zat ik in precies dezelfde situatie als jij. Reuze spannend vond ik het allemaal, dat zelf brood bakken.

Ik vroeg me steeds af of ik het ooit wel in de vingers zou krijgen. Vergeet ik niks? Wanneer is een deeg voldoende gerezen? Staat de oven wel aan? Hoe lang moet brood eigenlijk bakken? Ik wist helemaal niks van graansoorten of van desem of gist. Eigenlijk had ik geen idee wat ik aan het doen was. Ik was allesbehalve relaxed. Met vele mislukkingen tot gevolg.

Bij anderen zag ik zulke mooie broden en had het idee dat brood bakken alleen weggelegd was voor andere mensen. Ik wilde dat ook kunnen, met succes en ontspannen brood bakken.

Toeval wilde (of niet?) dat ik productieleider was bij een programma over BROOD en een masterclass kado kreeg van Meesterbakker Robèrt van Beckhoven. Mijn eerste bakles ooit. En ik vond het geweldig! Ik hing aan zijn lippen en keek vol verbazing hoe het mogelijk was dat brooddeeg niet aan zijn vingers bleef plakken. Dat smaakte naar meer! En dus heb ik persoonlijk les gekregen van de beste bakkers van Nederland.

Robèrt van Beckhoven - Meesterbakker

Edwin Klaasen - Broodheeren

Levine van Doorne - Uit de keuken van Levine

Toch liep ik tegen één ding aan...

Ik leerde bij die bakkers om goed brood te bakken in professionele bakovens, maar ik wilde diezelfde heerlijke broden ook thuis kunnen maken. In mijn eigen oven, met elke graansoort en met evenveel succes.

Er waren geen Nederlandstalige online broodcursussen om te volgen. Ik moest het wiel zelf uitvinden.

En bedacht ook direct dat ik alle kennis die ik had opgedaan wilde delen met thuisbakkers zoals jij.

Dus besloot ik De Broodbakschool op te richten.

Met broodcursussen die ik zelf had willen volgen toen ik zoekende was om het allerlekkerste brood te bakken.

Duidelijke uitleg

Alles in het Nederlands. Geen moeilijke bakkerstermen. Geen gezoek, alles onder 1 dak. Het is voor iedere thuisbakker met plezier te volgen. Zo vaak je maar wilt.

Toegankelijk

Iedere thuisbakker heeft op elk moment van de dag toegang tot De Broodbakschool. Zonder reclames en een heel jaar bakplezier. Is dat even ontspannen?!

Geschikt voor iedereen

Brood bakken is een ambacht dat van bakker tot bakker al eeuwenlang wordt doorgegeven. Of je nog nooit een brood gebakken hebt of je vaardigheden wilt verbeteren... Je vindt het in De Broodbakschool.

Met trots kan ik zeggen dat dit is GELUKT! De Broodbakschool is speciaal opgericht voor thuisbakkers zoals jij! Met online broodcursussen voor beginners en gevorderden waarin ik alle fijne kneepjes van het broodbakken met je deel. Je kunt alles rustig thuis in je eigen tempo ontdekken en nog belangrijker... je kunt het integreren in je dagelijks leven!

Dus... wil jij voortaan écht lekker brood bakken maar weet je niet precies hoe? Volg dan een online broodcursus in De Broodbakschool!

Laat zien die broodcursussen

Inmiddels zijn we met 10.000+ gelukkige en trotse cursisten, zoals deze thuisbakkers:

"Deze vaardigheden leer je niet uit een kookboek!"

"Ik heb heel veel geleerd van Marije's tips en ideeën gekregen om - voor mij - nieuwe soorten brood te bakken en thuis te experimenteren. Dit zijn bakvaardigheden die je niet leert uit een kookboek! "

Katarina Lidal

"Precies het zetje dat ik nodig had!"

"De Basiscursus Brood Bakken was een cadeautje van mijn vrouw. Ik was nieuwsgierig naar meer broodbakkennis. Het was precies het zetje wat ik nodig had om serieus met broodbakken te beginnen als hobby."

Bob Heijnis

"Eindelijk écht lekker glutenvrij brood"

"Voor het eerst in 3 jaar glutenvrij eet ik nu brood dat ik écht lekker vind. Met een duidelijke uitleg en stap-voor-stap leer je hoe je je eigen overheerlijke glutenvrije brood kan bakken! Met échte ingrediënten! Ik ben helemaal enthousiast!"

Lenneke Corsten

Jouw broodbakreis start met...

Example image

1. De juiste ingrediënten

Met de juiste ingrediënten ga je meer plezier beleven aan brood bakken in je eigen oven. Naast het leren van nieuwe broodbakkennis en bakvaardigheden, ga je ook leren over de juiste ingrediënten en hoe je die zo optimaal mogelijk kunt gebruiken om heerlijk brood mee te maken. Deze kennis gaat je helpen om de juiste keuzes te maken bij het inkopen. Om voortaan met succes zelf brood te maken.

2. Stap-voor-stap methode

Tijdens de online broodbaklessen neem ik je stap-voor-stap mee. Zo hou je overzicht in het proces en krijg je inzicht en gevoel voor wat er in je deeg gebeurt. Je kunt de video's zo vaak bekijken als je wilt en terugspoelen of pauzeren als iets even niet duidelijk is. Je kunt alle vaardigheden dus in alle rust aanleren. Zodat jij een broodbakmethode kiest die bij jouw levensstijl (lees agenda) past.

3. Online begeleiding

Alle online broodbaklessen zijn gemaakt met jou als thuisbakker in gedachte. Er zijn praktische video´s voor elke stap en broodbaklessen met tekst en foto's. Want iedereen leert op zijn eigen manier! En wat als je een broodbakvraag hebt? We zijn elke dag in De Broodbakschool aanwezig om je te verder te helpen. Zodat je niet het hele web af hoeft te zoeken naar antwoorden. Waardoor je snel weer aan de bak gaat om de allerlekkerste broden te maken.

4. Het de tijd geven

Marije zegt altijd tegen haar cursisten: "Tijd is je vriend". Iets nieuws leren kost tijd. Het duurt misschien even voordat je de verschillende recepten in de vingers hebt. Trouwens, de meeste cursisten bakken al na één keer een geweldig lekker brood. Echt waar! Mocht die van jou er minder mooi uitzien dan kan je misschien denken dat het tóch niets voor jou is. Probeer het dan toch nog een kans te geven. Écht iedereen kan het leren. 

Je verbetert je broodbakkennis en bakvaardigheden in korte tijd. Hierdoor ga je met vertrouwen aan de bak. Zodat jij voortaan het brood maakt dat je écht lekker vindt.

Misbaksels

het allerlekkerste brood

Online Cursussen Brood Bakken

Beheers alle broodbakvaardigheden en bak met succes (je eerste) brood. Zonder stress en met meer zelfvertrouwen, meer rust & overzicht, meer ontspanning en trots als een pauw op jouw zelfgebakken brood. (Zelfs als je nooit eerder brood hebt gebakken)

Met welke broodcursus ga jij beginnen?

  • Basiscursus Brood Bakken

  • Cursus Zuurdesembrood Bakken

  • Bak Ouderwets Lekker Speltbrood

  • Cursus Desembrood Bakken met Oergranen

  • Glutenvrij Genieten Broodcursuspakket

  • Glutenvrij Zuurdesembrood Bakken

Na het volgen van een broodcursus weet je alles over...

Natuurlijke ingrediënten

Goed brood begint bij goede natuurlijke ingrediënten. Veel mensen kopen verkeerde meel, wat direct voor misbaksels kan zorgen. Door je te verdiepen in de verschillende graansoorten, ontdek je hoe jij de beste broden bakt.

Gluten & glutenvrij

Wat is gluten eigenlijk? En wat doet het in deeg? Waar zit het in? En hoe bak je écht lekker glutenvrij brood? Allemaal vragen die beantwoord worden in de broodcursussen zodat  jij de juiste keuzes maakt bij het bakken van jouw favoriete brood.

Het broodmaakproces

Tijdens de online broodbaklessen laat ik je kennismaken met de stap-voor-stap methode om ambachtelijk brood te maken. Zodat jij overzicht hebt, weet wat je doet en voortaan ontspannen de heerlijkste broden bakt. 

Temperatuur

Brooddeeg heeft warmte nodig om te rijzen. Hoe warm is ideaal? En hoe maak je brood als het winter is? En als de mussen van het dak vallen? In de cursussen ontdek je waarom de temperatuur van de omgeving, van het deeg en van de oven bepalen hoe jij aan de bak gaat.

Kneden of niet kneden

Om een luchtig brood te bakken moet je brooddeeg kneden. Óf het de tijd geven, dat kan ook. Tijdens de online cursussen leer je kijken naar hoe jouw deeg verandert. Door tijd en tijdens het kneden. Dit zorgt ervoor dat je ervaart wanneer je deeg klaar is om te gaan rijzen.

Diverse bakmethodes

Brood bakken van gerezen deeg kan op heel veel verschillende manieren. Niet iedereen beschikt over een geavanceerde bakoven. In de broodcursussen ontdek je diverse ambachtelijke bakmethoden. Zodat jij de methode kiest die bij jouw levensstijl (lees agenda) past. 

Een online broodcursus volgen is een toegankelijke en veelzijdige manier om je broodbakvaardigheden te verbeteren, zonder dat het veel tijd kost.

Geniet ontspannen van de broodbakreis. Je bent even helemaal één met je deeg. Je kunt de lessen op elk moment van de dag volgen, en je kunt in elke keuken aan de slag, zolang je maar een oven hebt om in te bakken. De video's zijn afgestemd op jouw niveau, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je niet mee kunt komen of dat het juist te makkelijk voor je is.

Elke dag starten er thuisbakkers met een online broodcursus vanwege de voordelen...

  • Thuisbakkers besparen veel €€€ omdat ze zelf écht lekker brood bakken (zonder broodmixen te kopen)

  • Misbaksels verminderen of zijn voorgoed verleden tijd

  • Thuisbakkers ervaren meer rust & overzicht omdat ze niet meer op internet hoeven te zoeken en alles onder één dak hebben

  • Spijsverteringsklachten verminderen of trekken helemaal weg

  • Cursisten maken gemakkelijker en bewuste keuzes qua meelsoort en broodbakmethod

  • Thuisbakkers voelen zich gesteund doordat ze op ieder moment hun specifieke bakvragen kunnen stellen in De Broodbakschool

Brood met een oor :)

Ik had al zo vaak van die mooie luchtige broden voorbij zien komen met zo'n prachtig oor er aan. Ik dacht dat dat misschien een beetje te hoog gegrepen zou zijn voor mij. Maar ik heb dankzij de cursus eindelijk zo'n brood gebakken! En hij was heerlijk!

Dankzij de cursus heb ik zoveel tips gekregen dat ik nu al zoveel verschillende heerlijke broden heb gebakken! Mijn familie is er ook erg blij mee dat ik de cursus ben gaan volgen"

Nicole de Grote

Ik hoopte dat het zou lukken…

Ik ben megatrots en ga nooit meer stoppen bij leve met het bakken van brood. Het kweekt bewondering en verwondering! En het is fijn dat er geen onnodige producten in zitten, je weet wat je eet. Met meer aandacht geniet ik van het brood! Heel erg bedankt!

Lieve Vlielandgroet, Loes Meijer

Uitgebreide en duidelijke filmpjes

Marije is een super inspirerende dame! Uitgebreide duidelijke filmpjes en mooi uitgeschreven recepten. Uitgebreide informatie over verschillende granen en hoe je er een goed brood mee kan bakken. Dank voor de supertoffe broodbakcursus.”

Willeke Thierry - den Hertog

Meer inzicht in spelt en oergranen

Ik ben aardig bekend met het brood bakken met desem. De broodcursus heeft mij veel meer inzicht gegeven in het bakken met spelt. De recepten zijn zeer helder qua inhoud en de video's zijn van een goede kwaliteit. Ben nog lang niet uitgebakken na deze cursus!”

Warme groeten, Eric Jongsma

Veelgestelde vragen over online broodbakcursussen

Wanneer start de broodbakcursus?

Start direct - of wanneer jij wilt bakken. De Broodbakschool is online alle dagen geopend.

Hoe lang heb ik toegang?

Direct toegang voor 1 jaar
Daarna slechts €9,95/jaar lidmaatschap (opzegbaar wanneer je wilt)

Hoe vaak kan ik de cursus bekijken?

Onbeperkt 1 jaar lang - Wij zijn iedere dag open, bekijk zo vaak je wilt in je eigen tempo.

Is er een niet-goed-geld-terug garantie?

14 dagen geld-terug garantie - probeer risicovrij uit! Niet tevreden? Geld terug.

Ik ben een ervaren thuisbakker, heb ik dan wel iets aan een online broodcursus?

Zeker! Ervaren thuisbakkers zijn enthousiast over mijn professionele tips en technieken. Je krijgt al mijn kennis van Nederlandse topbakkers, plus unieke recepten die je nog niet kent. Zelfs ervaren bakkers ontdekken altijd nieuwe vaardigheden en smaken!

Is het voor beginners geschikt?

Absoluut! Begin met tarwebrood met gist om de basisbeginselen te leren. Daarna kun je je broodbakreis uitbreiden naar andere meelsoorten en desembrood. De mogelijkheden zijn eindeloos - perfect voor beginners!

Heb ik een (broodbak-)machine nodig?

Nee! Alle broden maak je met de hand en bak je in je gewone oven. Een machine mag wel voor sommige deegsoorten, maar is niet nodig. Je leert precies wanneer je deeg klaar is - gewoon met je handen!

Mijn vraag staat hier niet bij, hoe neem ik contact op?

Stuur een bericht aan [email protected]. En je krijgt persoonlijk binnen 48 uur antwoord. Altijd!

Zet vandaag jouw eerste stap naar elke dag écht lekker brood!

Ontdek de fijne kneepjes van zelf brood maken. Maak snel je keuze en ga vandaag nog aan de bak!