Je gaat het niet geloven… (én wat ik anders doe in 2023)
Allereerst mijn beste wensen voor jou en wie je lief is!
Eigenlijk zou ik elke mail die ik aan jou stuur zo moeten beginnen.
Misschien ga ik dat ook wel doen. Want ik wens dat het goed met je gaat.
In 2023 ga ik veel dingen anders doen. Dat zijn geen voornemens, ik ga het gewoon doen.
1) Ik ga meer zichtbaar zijn dan ik ooit heb gedaan
2) Ik ga minder op social media doen en meer directe meels aan jou verzenden
3) Ik ga meer in Nederland zijn
4) Ik zal je waar ik kan meenemen in mijn avontuur
5) Ik deel ALLES, ook de dingen die je wellicht niet zult verwachten.
En het begint bij deze e-mail.
Al jarenlang ben ik ELKE dag bezig met BROOD. Veel mensen denken dan dat ik de hele dag aan het bakken ben. Maar niets is minder waar.
Ik ben het meest van mijn tijd online. Om vragen van thuisbakkers te beantwoorden.
Maar ook om TRENDS te ontdekken, NIEUWTJES op te pikken en CONTACTEN op te doen.
Mijn eigen BAKKERSVUUR aan te wakkeren.
Zo las ik gisteren in een artikel dat ELKE DAG in Nederland 700.000 broden TEVEEL broden gebakken worden.
DAT IS TOCH ONGELOOFLIJK!
Ik val van de ene verbazing in de andere …
Lees zelf hier zelf het artikel even:
https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5357242/bakkers-maken-brood-van-oud-brood-pilot-subsidie-wageningen-test
Dat er Europese subsidie naar een bakker in Wageningen gaat.
Om van oud brood nieuw brood te maken.
Goed idee denk je dan eerst nog.
Totdat je verder gaat lezen…
GELD UIT EUROPA? Om hoeveel gaat dit?
Wat voor sorteermachine? WAT scheiden ze handmatig?
En waarom moet daar Europees geld naartoe?
Het NIEUWS zit hem niet in het hergebruiken van oud brood.
Echte ambachtelijke bakkers doen dit al eeuwen.
Brood wat niet verkocht wordt weggooien?
Echt niet, dat is zonde!
Robèrt (van Beckhoven) heeft het me zelf verteld.
Blijven die 700.000 broden over omdat iedereen zelf brood bakt?
MINDER produceren, daar begint het natuurlijk mee!
Dikke pluim voor het tegengeluid van Toine Timmermans van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling.
“In Nederland ligt de focus te veel op vers”, zegt Toine vervolgens.
TE VEEL? Tuurlijk niet Toine.
Er gaat toch niks boven een lekker vers broodje?
Dat bak je heel eenvoudig zelf!
Trouwens.
Geen thuisbakker die er aan denkt om zijn zelfgebakken brood weg te gooien.
Dat gaat tot op de laatste kruimel op. Toch?
Ik ga dus in 2023 meer meels aan je sturen.
Niet om eindeloos mijn cursussen te pushen.
Wat ik natuurlijk wel hier en daar zal doen...
Wil met name MEER OVER BROOD met je delen.
Hoop dat je dat een goed idee vindt.
Warme groeten, Marije.