Het allerlekkerste zuurdesembrood bak je zelf!

Wist je dat desembrood helemaal niet zuur hoeft te zijn? Ontdek de geheimen van brood maken met slechts 3 ingrediënten. Heel ontspannen, met meer zelfvertrouwen en gloeiend van trots op jouw zelfgebakken desembrood.

(Voor iedere thuisbakker die met succes écht goed desembrood wil bakken)

Example image

Ambachtelijk zuurdesembrood met pure ingrediënten, je maakt het in een handomdraai!

Example image

Bespaar tijd en geld met de beproefde succesrecepten. Herhaal zo vaak je maar wilt!

Example image

Waardevolle broodbaktips voor elke desembakker om direct mee aan de bak te gaan.

Example image

waarde €275 nu €79

Zuurdesembrood Cursus (inclusief starter maken)

  • Ontdek hoe jij met succes een desemstarter en zelf DESEMBROOD maakt

  • Fijne kneepjes die je nergens anders vindt, speciaal voor thuisbakkers zoals jij

  • Bespaar €€€ en voorkom misbaksels door beproefde methode!

  • In slechts 10 stappen het lekkerste brood op tafel (hoe ontspannen is dat?)

  • Bekijk wanneer en hoe vaak je maar wilt de inspirerende broodbaklessen

Example image

Bak Zelf Heerlijke Zuurdesembroden

Deze zuurdesembrood cursus is onmisbaar voor thuisbakkers die écht goed ambachtelijk desembrood willen bakken. Én super waardevol voor iedereen die verdieping zoekt. Geniet van al mijn praktische tips en waardevolle desem kennis.

Ik leer je alle fijne kneepjes van het bakken van goed verteerbaar zuurdesembrood. Je krijgt inzicht in de beste ingrediënten om brood mee te maken. En je ontdekt hoe je met weinig bakbenodigdheden direct aan de bak kunt.

Broodbaktechnieken om niet te kneden, deeg te vormen, brood te bakken.

En tips hoe je brood lang vers kunt houden. Zodat jij voortaan thuis met succes de lekkerste desembroden maakt. 

Benieuwd naar hoe jij met plezier zelf zuurdesembrood maakt?

Direct toegang >>
Example image

Jouw Broodbak Instructeur

Hoi, ik ben Marije! Heel wat jaar geleden werd mijn bakkersvuur aangestoken toen ik als producer werkte aan de televisie serie BROOD in Europa.  Ik was meteen verkocht. Ik ontdekte hoe geweldig lekker brood kon smaken! En wat een wonder dat je daar alleen gemalen graan, water, gist of desem en een beetje zout voor nodig hebt! Dát wou ik ook kunnen! 

En dus stopte ik met werken bij de televisie om helemaal in de wereld van brood bakken te duiken. Dankzij mijn televisie connecties heb ik de afgelopen jaren les gekregen van de beste bakkers van Nederland.

In mijn bakstudio en in de online broodbakschool geef ik al die fijne kneepjes met veel enthousiasme door aan thuisbakkers zoals jij. Ik neem je mee op broodbakreis en laat je ervaren hoe heerlijk het is om zelf zuurdesembrood te bakken.

Example image
Example image

Wat zit er in de Zuurdesembrood Cursus?

Jouw broodbakreis begint met de Cursus Desemstarter Maken:

1. Wat is een desemstarter?

2. Welke soorten desems zijn er?

3. Wat gebeurt er in je potje?

4. Warme plekjes in je huis

5. DESEM DAGSCHEMA

6. Video's van dag tot dag

7. Hoe gebruik en onderhoud je een desemstarter?

8. De 12 meest gestelde vragen over een desemstarter

  • BONUS: Gedroogde desem: onmisbaar voor elke desembakker

Met jouw bubbelende desemstarter ga je Succesvol Zuurdesembrood Bakken:

1. Desembrood - Wat is het en waarom is het goed voor je?

2. Het blonde desembrood bakproces in 10 stappen

3. Extra 7 Tips voor Top Desembrood

4. Wat heb je nodig?

5. AAN DE BAK: Blond desembrood bakken

  • BONUS: De koelkastmethode

  • BONUS: Tijdschema desembrood

Na elke afgeronde broodcursus ontvang je een gesigneerd broodbakcertificaat.

💥 Nóg meer inspiratie💥

  • BONUS #1: Extra Instructievideo’s

    Wat te doen als je plakkerig deeg hebt? Waarom en hoe moet je deeg insnijden?

    Hoe bak je het beste brood? En nog veel meer. Bekijk de praktische video’s en verbeter direct je bakvaardigheden.

  • BONUS #2: Lidmaatschap Broodbakclub

    Neem deel aan de bruisende community van gelijkgestemden. Deel je successen, vragen en misbaksels met andere thuisbakkers in de Broodbakclub Desemliefhebbers waartoe je direct GRATIS toegang krijgt.’s en verbeter direct je bakvaardigheden.

  • BONUS #3: Persoonlijke Bakhulp in De Broodbakschool

    Wij zijn iedere dag online in De Broodbakschool om thuisbakkers zoals jij persoonlijk verder te helpen. Kom je er niet helemaal uit of heb je een vraag, dan zijn we er voor jou!

Example image

waarde 275, nu slechts €79

Zuurdesembrood Cursus (inclusief starter maken)

  • Ontdek hoe jij met succes zelf DESEMBROOD maakt

  • Fijne kneepjes die je nergens anders vindt, speciaal voor thuisbakkers zoals jij

  • Bespaar €€€ en voorkom misbaksels door beproefde methode!

  • In slechts 10 stappen het lekkerste brood op tafel (hoe ontspannen is dat?)

  • Bekijk wanneer en hoe vaak je maar wilt de inspirerende broodbaklessen

Example image

Wat voor heerlijks bak jij binnenkort?

Example image

Pompoen Desembrood

Example image

Desem Feeststol

Example image

Desem Nachtbrood

Example image

Desem Tijgerbolletjes

Jouw broodbakreis start met...

Example image

1. De juiste ingrediënten

Met de juiste ingrediënten ga je meer plezier beleven aan brood bakken in je eigen oven. Naast het leren van nieuwe broodbakkennis en bakvaardigheden, ga je ook leren over de juiste ingrediënten en hoe je die zo optimaal mogelijk kunt gebruiken. Deze kennis gaat je helpen om de juiste keuzes te maken bij het inkopen. Om voortaan met succes zelf desembrood te maken.

Example image

2. Stap-voor-stap methode

Tijdens de online broodbaklessen neem ik je stap-voor-stap mee. Zo hou je overzicht in het proces en krijg je inzicht en gevoel voor wat er in je deeg gebeurt. Je kunt de video's zo vaak bekijken als je wilt en terugspoelen of pauzeren als iets even niet duidelijk is. Je kunt alle vaardigheden dus in alle rust aanleren. Zodat jij een broodbakmethode kiest die bij jouw levensstijl (lees agenda) past. 

Example image

3. Online begeleiding

Alle online broodbaklessen zijn gemaakt met jou als thuisbakker in gedachte. Er zijn praktische video´s voor elke stap en broodbaklessen met tekst en foto's. Want iedereen leert op zijn eigen manier! En wat als je een broodbakvraag hebt? Ik ben elke dag in de online broodbakschool aanwezig om je te verder te helpen. Zodat je niet het hele web af hoeft te zoeken naar antwoorden. Waardoor je snel weer aan de bak gaat om de allerlekkerste broden te maken.

Example image

4. Het de tijd geven

Ik zeg altijd tegen mijn cursisten: "Tijd is je vriend". Iets nieuws leren kost tijd. Het duurt misschien even voordat je de verschillende recepten in de vingers hebt. Trouwens, de meeste cursisten bakken al na één keer een geweldig lekker brood. Echt waar! Mocht die van jou er minder geslaagd zijn dan kan je misschien denken dat het tóch niets voor jou is. Probeer het dan tóch nog een kans te geven. Écht iedereen kan het leren. En geniet van de broodbakreis.

"Wat zal het lekker ruiken in je huis!"

Wat trotse thuisbakkers zeggen...

Geruststellende woordenvan Marijea

"Ik had zelf tevergeefs eens geprobeerd om een desem op te starten. Met behulp van deze cursus is het nu wel gelukt. De geruststellende woorden van Marije hebben voorkomen dat ik mijn desem weg heb gegooid en ik nu een goed werkende desem heb!"

Example image

Daphne van den Hoek 

Ik ben blij dat ik hebdoorgezet!

Ik heb met veel plezier je online cursus gevolgd. Jouw passie over broodbakken heb je met enthousiasme bij mij overgebracht. Om vooral geduld en doorzettings-vermogen te hebben met het maken van een goed zuurdesembrood. Nogmaals bedankt!

Example image

Marijke de Jong

Mijn eerste desembrood dankzij alle tips

Hier een selfie met mijn desembrood. Het ging helemaal goed nadat ik de temperatuur lager heb gemaakt. Ik heb mijn eerste zuurdesembrood gebakken in een gietijzeren pan.  Bedankt voor de super goede cursus desembrood maken!”

Example image

Groet van Nynke van der Werff

Example image
Example image
Example image
Example image
Example image
Example image

Brood met een oor :)

"Ik had al zo vaak van die mooie luchtige broden voorbij zien komen met zo'n prachtig oor er aan. Ik dacht dat dat misschien een beetje te hoog gegrepen zou zijn voor mij. Maar ik heb dankzij de zuurdesemcursus eindelijk zo'n brood gebakken! En hij was heerlijk!

Dankzij de cursus heb ik zoveel tips gekregen dat ik nu al zoveel verschillende heerlijke zuurdesembroden heb gebakken! Mijn familie is er ook erg blij mee dat ik de cursus ben gaan volgen". 

Nicole de Grote

JA! Ik wil ook Heerlijk Zuurdesembrood Bakken

Veelgestelde vragen over online broodbakcursussen

Is een cursus online of op locatie?

De cursussen zijn volledig online, je kan er direct mee starten in je eigen huis. Op aanvraag worden er workshops gehouden in de bakstudio in Andalusië, Stuur dan een bericht aan [email protected]

Wanneer start de broodbakcursus?

Je ontvangt DIRECT toegang tot jouw online broodcursussen. Zodat jij direct aan de bak kunt. Al het lesmateriaal is het hele jaar door en 24/7 te bereiken in De Broodbakschool.

Hoe lang heb ik toegang tot de online cursus of een cursuspakket?

Zodra je je inschrijft, krijg je DIRECT en voor 1 jaar toegang je lesmateriaal, de community en onze bakhulp in De Broodbakschool. Ieder volgend jaar betaal je slechts €9,95 voor weer een heel jaar toegang. Dat is een bijdrage voor de softwarekosten die we hebben om De Broodbakschool online draaiende te houden. Geen addertjes onder het gras. Klinkt goed, toch? Je kan het jaarabonnement op elk moment zonder opgaaf van reden opzeggen.

Hoe vaak kan ik een online cursus bekijken?

Zo vaak en wanneer je maar wilt, De Broodbakschool is alle dagen en 24 uur open. Het lesmateriaal is altijd voor jou beschikbaar, zodat je op elk moment aan de slag kan gaan.

Kan ik de cursus in termijnen betalen?

Ja hoor, dat kan bij sommige cursuspakketten. In het winkelwagentje zie je dan de opties om in termijnen te betalen. Iedere termijn wordt jouw bijdrage automatisch geïncasseerd. Je krijgt DIRECT TOEGANG tot AL het lesmateriaal. Zodat jij snel aan de slag kan met het bakken van het allerlekkerste brood.

Is er een niet-goed-geld-terug garantie?

Ja, je hebt de eerste 14 dagen een niet goed, geld terug dagen garantie op je aankoop. Je kunt het dus zonder risico uitproberen om te zien of de broodbakcursus bij je past. Brengt een cursus jou helemaal niets nieuws? Dan krijg je gewoon je geld terug, altijd!*
Maar twijfel je of een broodcursus iets voor jou is, vraag dan eerst een gratis proefles aan. Dan kunnen we eerst even aan elkaar snuffelen.
*aangeschafte E-books kun je niet retourneren (zie Algemene Voorwaarden)

Ik ben een ervaren thuisbakker, heb ik dan wel iets aan een online broodcursus?

Zeker! Ervaren thuisbakkers schrijven me dat ze veel gehad hebben aan alle tips, tricks en tutorials. Je ontvangt al mijn broodbakkennis, broodtechnieken en beste tips die ik geleerd heb van professionele broodbakkers. Niet om op te scheppen, maar ik weet uit ervaring dat je zeker nieuwe warenkennis of baktechnieken zult ontdekken. Mijn zelf ontwikkelde broodrecepten zijn uniek, smaken verrukkelijk en zijn bovendien goed verteerbaar. Dat wil jij toch ook ervaren?

Ik heb nog nooit (met succes) brood gebakken, is een online broodcursus dan wel geschikt voor mij?

Als je nog nooit eerder brood gebakken hebt, of met wisselend succes, dan adviseer ik je om te beginnen met het maken van een tarwebrood met gist.
Om de basisbeginselen van ambacht in de vingers te krijgen. Daarna ben je helemaal klaar om je broodbakreis te vervolgen. Door andere meelsoorten te gebruiken of je vaardigheden te vergroten door desembrood te gaan bakken.
De mogelijkheden zijn eindeloos!

Heb ik een (broodbak-)machine nodig?

Je hebt voor geen van de broodcursussen een (broodbak-)machine nodig. Alle broden maak je in principe met de hand en bak je in een oven.

Voor sommige deegsoorten kan je wel een broodbakmachine of een kneder gebruiken. In de broodcursussen ontdek je hoe je kan zien wanneer een deeg voldoende gekneed is.

Glutenvrij deeg hoef je niet te kneden. En dus kun je voor glutenvrije broden geen machines gebruiken.

Per cursus wordt aangegeven welke eenvoudige bakbenodigdheden je nodig hebt. Het meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Want we houden het zo eenvoudig mogelijk!

Ik mag geen gluten - welke broodcursus is dan geschikt voor mij?

Heb je coeliakie (een auto-immuunziekte)? Dan zijn alle glutenvrije broodcursussen voor jou geschikt. Juist voor jou als thuisbakker weet je 100% zeker dat je 100% glutenvrij brood bakt!

Heb je geen coeliakie dan kun je starten met ALLE cursussen. Want in alle cursussen ga je brood maken zonder toevoegingen. Kies waar je kan voor biologische ingrediënten. Heb je spijsverteringsproblemen? Kies dan voor desembrood. Het liefst gemaakt van oude granen of volledig glutenvrij.

Ervaar door zelfgebakken brood te eten wat dat met je lijf doet.
Je zult versteld zijn van de smaak en hoe makkelijk het verteert!

Wat is De Broodbakschool?

De Broodbakschool is een bakplaats waar enthousiaste thuisbakkers ontdekken hoe ze zelf het Allerlekkerste Brood bakken. Je vindt er online broodcursussen en workshops ambachtelijk brood bakken in de bakstudio van Marije in Andalusië.

Wat is een online broodcursus?

Een online broodcursus bestaat uit vooraf opgenomen videolessen en gedetailleerde cursusmateriaal in tekst. Iedere thuisbakker kan in zijn eigen tijd en tempo en op een manier die bij hem/haar past beter brood leren bakken. Bij elke broodcursus zitten handige downloads: succesrecepten, PDF´s met tips en handige boodschappenlijstjes.
Je krijgt direct toegang tot een Broodbakclub. Daar kun je ELKE dag je baksels laten zien en vragen stellen. Doe mee!

Wat is ambachtelijk brood bakken?

Alle online broodcursussen kenmerken zich door met zo min mogelijk middelen en met pure ingrediënten het allerlekkerste brood te maken. Je leert brood maken met je handen. En zonder pakjes en zakjes.
Want écht goed brood maak je met maar een paar ingrediënten en eenvoudige bakbenodigdheden.
Én heel veel liefde & geduld!

Welke broodcursussen zijn er in De Broodbakschool?

Er is voor elk wat wils in De Broodbakschool. Er zijn veel verschillende online broodcursussen te volgen:

* Basiscursus Brood Bakken
* Cursus Bubbelende Desemstarter Maken
* Cursus Zuurdesembrood Bakken

* Bak Ouderwets Lekker Speltbrood
* Cursus Desembrood Bakken met Oergranen

* Glutenvrij Genieten Broodcursuspakket
* Cursus Glutenvrije Desemstarter Maken
* Cursus Glutenvrij Desembrood Bakken

Benieuwd wat elke cursus inhoud?
Surf dan snel naar deze pagina:
https://debroodbakschool.nl/met-welke-broodcursus-start-jij/

Mijn vraag staat hier niet bij, hoe neem ik contact op?

Stuur een bericht aan [email protected]. En je krijgt persoonlijk binnen 48 uur antwoord. Altijd!

Start vandaag met Zuurdesembrood maken!

Maak met succes een bubbelende desemstarter en ontdek de fijne kneepjes van zuurdesembrood maken met slechts 3 ingrediënten. Met plezier aan de bak en trots als een pauw op jouw zelfgebakken desembrood.
😊 Ontspannen online broodbaklessen📥 Tips voor écht goed desembrood🍞 Direct aan de bak met succesrecepten