Ga samen met Marije aan de bak in de bakstudio in Andalusië. Ontdek hoe leuk écht brood bakken is! Heerlijk om te doen én om te eten!
Eenvoudige methode
Je ervaart stap-voor-stap hoe je met succes brood maakt. Er is tijd en ruimte om direct vragen aan Marije te stellen.
Toen ik begon met broodbakken, was ik allesbehalve relaxed. Reuze spannend vond ik het allemaal. Het rijzen gaat zo snel en ik vroeg me steeds af of ik het wel in de vingers had. Vergeet ik niks? Staat de oven wel aan? Wordt de oven wel warm genoeg?
Ik surfte me suf om aan alle informatie te komen, volgde een jaar lang allerlei workshops bij leermeesters in Nederland en liep stage bij bakkerijen om de kneepjes van het vak te leren.
In de broodbakschool deel ik niet alleen mijn stap-voor-stap methode, maar ook waardevolle achtergrondinformatie met je. Je gaat dus niet alleen een knapperig brood maken, maar je leert ook hoe je daarna volop kan variëren door te kiezen voor de juiste ingrediënten.
blije LIVE deelnemers
"Marije is geweldig! Een sympathieke dame vol passie die haar vak verstaat. Ik heb van haar een goed brood leren bakken. Echt absoluut een aanrader!"
Chris Backus - Vroklage
In mijn micro bakkerij nabij Málaga
In de campo (het platteland) van Alhaurín el Grande (slechts 25 minuten van Málaga en 30 minuten van Fuengirola), gelegen te midden van olijfbomen, gaan we samen aan de bak. De workshops zijn in het Engels, Nederlands of tweetalig. In kleine groepen van maximaal 6 bakkers. We nemen 4 uur de tijd om brood te bakken. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Geniet van tijd voor jezelf op een fijne plek om te genieten en fantastische brood te maken! Alle broodproducten die we maken zijn 100% biologisch & plantaardig.
Deelnemers over de workshops
Katarina Lidal
Ik probeerde al jaren brood te bakken en dat was me nog niet gelukt, omdat ik de kleine kneepjes niet kende. Het gaat nu steeds beter. Mijn grootste succes was mijn kerstbrood met zelfgemaakte amandelspijs.
Ellen Warger
Ik had weinig ervaring en nu heb ik zoveel geleerd. Alles wordt heel duidelijk en stap-voor-stap uitgelegd. Inmiddels kan ik mijn familie verwennen met smaakvol brood, zonder het huis te verlaten. Super bedankt!
Sue Gosling
Waar en wanneer start de workshop?
Je ontvangt na aanmelding binnen 24-uur van mij een bevestiging met daarin een routebeschrijving, lokatielink én de aanvangsttijd. Per mail of whatsapp kunnen we dan eventuele details en wensen doornemen.
Kan ik in de buurt parkeren?
Mijn bakstudio is gelegen in het Spaanse platteland. Er is voldoende parkeergelegenheid op de openbare weg naast de bakkerij. Rij zoveel mogelijk samen met andere deelnemers. Al was het maar voor de gezelligheid.
Wat heb ik nodig voor een workshop?
Alle ingrediënten en te gebruiken materialen zijn inbegrepen. Alsmede thee, koffie, water en iets lekkers. Neem als je wilt een notitieboekje en pen mee. De recepten die in de workshops aan bod komen, krijg je mee naar huis. Oja, voor de smeerpoetsen is een schort meenemen handig. Kom niet op hoge hakken of met veel sieraden. Dat heeft een goed brood niet nodig.
Ik ben een ervaren thuisbakker, heb ik dan wel iets aan deze workshop?
Zeker! Ervaren thuisbakkers vertellen me dat ze veel gehad hebben aan alle tips, tricks en tutorials. Ik onthul in de workshops al mijn broodbakkennis, broodtechnieken en beste tips die ik in de loop der jaren verzameld heb. Niet om op te scheppen, maar ik weet uit ervaring dat je zeker nieuwe warenkennis of baktechnieken zult ontdekken. Mijn zelf ontwikkelde broodrecepten zijn uniek, smaken verrukkelijk en zijn bovendien goed verteerbaar. Dat wil jij toch ook ervaren?
Ik heb nog nooit (met succes) brood gebakken, kan ik dan wel een workshop volgen?
Er zijn workshops voor ieder broodbakniveau. Als je nog niet zo vaak brood gebakken hebt, of met wisselend succes, dan adviseer ik je om met de workshop Ambachtelijk brood te beginnen. Daarin ontdek je de basisbeginselen van het brood bakken met moderne tarwe en gist. Spelt en oergranen zijn delicaat en daarvoor heb je deeggevoel nodig. Heb je dat helemaal in de vingers, dan kun je met vertrouwen verder met desembrood bakken of de workshop bakken met spelt en oergranen!
Volg dan een online cursus in De Broodbakschool. Er zijn 6 verschillende cursussen waarmee je DIRECT aan de bak kunt gaan. Doe mee!