Voor iedere thuisbakker die écht goed & ambachtelijk desembrood wil maken!
Bekijk het lesmateriaal wanneer het jou uitkomt. En herhaal zo vaak je maar wilt!
Waardevolle broodbaktips voor elke desembakker om direct mee aan de bak te gaan.
Ontdek hoe jij ambachtelijk DESEMBROOD bakt wat geweldig lekker smaakt
Fijne kneepjes die je nergens anders vindt, speciaal voor thuisbakkers zoals jij
Bespaar €€€ en voorkom misbaksels door beproefde methode!
In slechts 10 stappen het lekkerste brood op tafel (hoe ontspannen is dat?)
Bekijk wanneer en hoe vaak je maar wilt de inspirerende broodbaklessen
Dit complete cursuspakket is onmisbaar voor thuisbakkers die écht goed ambachtelijk desembrood willen bakken. Én super waardevol voor iedereen die verdieping zoekt. Geniet van al mijn praktische tips en waardevolle broodbakkennis.
Ik leer je alle fijne kneepjes van het bakken van goed verteerbaar desembrood. Je krijgt inzicht in de beste ingrediënten om brood mee te maken. En je ontdekt hoe je met weinig bakbenodigdheden direct aan de bak kunt. Broodbaktechnieken om niet te kneden, deeg te vormen, brood te bakken. En tips hoe je brood lang vers kunt houden. Zodat jij voortaan thuis met succes de lekkerste desembroden maakt.
Hoi, ik ben Marije! Heel wat jaar geleden werd mijn bakkersvuur aangestoken door Meesterbakker Robèrt van Beckhoven. Wij werkten samen aan de televisie serie BROOD in Europa en ik was meteen verkocht. Ik ontdekte hoe geweldig lekker écht brood kon smaken! En wat een wonder dat je daar alleen gemalen graan, water, gist of desem en een beetje zout voor nodig hebt! Dát wou ik ook kunnen!
En dus stopte ik met werken bij de televisie om helemaal in de wereld van brood bakken te duiken. Dankzij mijn televisie connecties heb ik de afgelopen jaren les gekregen van de beste bakkers van Nederland.
In mijn bakstudio en in de online broodbakschool geef ik al die fijne kneepjes met veel enthousiasme door aan thuisbakkers zoals jij. Ik neem je mee op broodbakreis en laat je ervaren hoe heerlijk het is om zelf brood te bakken.
Bekijk hieronder de volledige lijst met lessen voor een voorproefje van het complete online cursus pakket "Bak Geweldig Lekker Desembrood"
✅ Cursus Bubbelende Desemstarter Maken t.w.v. €29
Maak in een paar dagen een desemstarter en bak er in een handomdraai heerlijke desembroden mee.
wat desem is en wat er in je potje gebeurt
ervaar hoe je succesvol je desem tot leven wekt
lees hoe je een desem onderhoudt en
wat je moet doen als het niet wil bubbelen!
✅ Cursus Zuurdesembrood Bakken t.w.v. €79
1. Zuurdesembrood - Wat is het en waarom is het goed voor je?
2. Het blonde desembrood bakproces
3. 7 Tips voor Top Desembrood
4. Wat heb je nodig?
5. AAN DE BAK: Blond desembrood bakken
BONUS: De koelkastmethode
BONUS: Tijdschema desembrood
✅ Cursus Desembrood Bakken met Oergranen t.w.v. €79
1. Zeven tips voor brood bakken met oergranen
2. Wat zijn oergranen?
3. Alles over graan: uitmalingsgraad, enzymen, bewaren
4. AAN DE BAK: Basis spelt desembrood spelt recept
5. AAN DE BAK: Oerbonkjes recept
BONUS: Wat doe je met onhandelbaar deeg?
BONUS: Wat als je brood te bleek is? Of te donker?
BONUS: Hoe maak je een rijsmandje schoon?
Na elke afgeronde cursus ontvang je een gesigneerd broodbakcertificaat.
✅ BONUS #1: Extra Instructievideo’s (29 EUR waarde)
Wat te doen als je plakkerig deeg hebt? Waarom en hoe moet je deeg insnijden? Hoe bak je het beste brood? En nog veel meer. Bekijk de praktische video’s en verbeter direct je broodbakvaardigheden.
✅ BONUS #2: Lidmaatschap Broodbakclub (39 EUR waarde)
Neem deel aan de bruisende community van gelijkgestemden. Deel je successen, vragen en misbaksels met andere thuisbakkers. In de Desembrood Bakclub waartoe je direct EXCLUSIEF toegang krijgt.
✅ BONUS #3: Persoonlijke Bakhulp (99 EUR waarde)
Wij zijn iedere dag online in De Broodbakschool om thuisbakkers zoals jij persoonlijk verder te helpen. Kom je er niet helemaal uit of heb je een vraag, dan zijn wij er voor jou!
Cursus Bubbelende Desemstarter Maken t.w.v. €29
Cursus Zuurdesembrood Bakken t.w.v. €79
Cursus Desembrood Bakken met Oergranen t.w.v. €79
BONUS #1: Extra Instructievideo’s t.w.v. €29
BONUS #2: Lidmaatschap Broodbakclub t.w.v. €29
BONUS #3: Persoonlijke Bakhulp t.w.v. €99
Tijdelijk voor slechts 69 euro (waarde 354 euro)
“Ik ben megatrots en ga nooit meer stoppen bij leve met het bakken van desembrood. Het kweekt bewondering en verwondering! En het is fijn dat er geen onnodige producten in zitten, je weet wat je eet. Met meer aandacht geniet ik van het brood! Heel erg bedankt!“
Lieve Vlielandgroet, Loes Meijer
“Marije is een super inspirerende dame! Uitgebreide duidelijke filmpjes en mooi uitgeschreven recepten. Uitgebreide informatie over wat verschillende oergranen zijn en hoe je er een goed brood mee kan bakken. Dank voor de supertoffe broodcursus.”
Willeke Thierry - den Hertog
“Ik ben aardig bekend met het brood bakken met desem. Deze cursus heeft mij veel meer inzicht gegeven in het bakken met spelt. De recepten zijn zeer helder qua inhoud en de video's zijn van een goede kwaliteit.
Ben nog lang niet uitgebakken na deze cursus!”
Warme groeten, Eric Jongsma
"Ik had al zo vaak van die mooie luchtige broden voorbij zien komen met zo'n prachtig oor er aan. Ik dacht dat dat misschien een beetje te hoog gegrepen zou zijn voor mij. Maar ik heb dankzij de desemcursus eindelijk zo'n brood gebakken! En hij was heerlijk!
Dankzij de cursus heb ik zoveel tips gekregen dat ik nu al zoveel verschillende heerlijke desembroden heb gebakken! Mijn familie is er ook erg blij mee dat ik de cursus ben gaan volgen".
Nicole de Grote
De cursussen zijn volledig online, je kan er direct mee starten in je eigen huis. Op aanvraag worden er workshops gehouden in de bakstudio in Andalusië, Stuur dan een bericht aan [email protected]
Je ontvangt DIRECT toegang tot jouw online broodcursussen. Zodat jij direct aan de bak kunt. Al het lesmateriaal is het hele jaar door en 24/7 te bereiken in De Broodbakschool.
Zodra je je inschrijft, krijg je DIRECT en voor 1 jaar toegang je lesmateriaal, de community en onze bakhulp in De Broodbakschool. Ieder volgend jaar betaal je slechts €9,95 voor weer een heel jaar toegang. Dat is een bijdrage voor de softwarekosten die we hebben om De Broodbakschool online draaiende te houden. Geen addertjes onder het gras. Klinkt goed, toch? Je kan het jaarabonnement op elk moment zonder opgaaf van reden opzeggen.
Zo vaak en wanneer je maar wilt, De Broodbakschool is alle dagen en 24 uur open. Het lesmateriaal is altijd voor jou beschikbaar, zodat je op elk moment aan de slag kan gaan.
Ja hoor, dat kan bij sommige cursuspakketten. In het winkelwagentje zie je dan de opties om in termijnen te betalen. Iedere termijn wordt jouw bijdrage automatisch geïncasseerd. Je krijgt DIRECT TOEGANG tot AL het lesmateriaal. Zodat jij snel aan de slag kan met het bakken van het allerlekkerste brood.
Ja, je hebt de eerste 14 dagen een niet goed, geld terug dagen garantie op je aankoop. Je kunt het dus zonder risico uitproberen om te zien of de broodbakcursus bij je past. Brengt een cursus jou helemaal niets nieuws? Dan krijg je gewoon je geld terug, altijd!*
Maar twijfel je of een broodcursus iets voor jou is, vraag dan eerst een gratis proefles aan. Dan kunnen we eerst even aan elkaar snuffelen.
*aangeschafte E-books kun je niet retourneren (zie Algemene Voorwaarden)
Zeker! Ervaren thuisbakkers schrijven me dat ze veel gehad hebben aan alle tips, tricks en tutorials. Je ontvangt al mijn broodbakkennis, broodtechnieken en beste tips die ik geleerd heb van professionele broodbakkers. Niet om op te scheppen, maar ik weet uit ervaring dat je zeker nieuwe warenkennis of baktechnieken zult ontdekken. Mijn zelf ontwikkelde broodrecepten zijn uniek, smaken verrukkelijk en zijn bovendien goed verteerbaar. Dat wil jij toch ook ervaren?
Als je nog nooit eerder brood gebakken hebt, of met wisselend succes, dan adviseer ik je om te beginnen met het maken van een tarwebrood met gist.
Om de basisbeginselen van ambacht in de vingers te krijgen. Daarna ben je helemaal klaar om je broodbakreis te vervolgen. Door andere meelsoorten te gebruiken of je vaardigheden te vergroten door desembrood te gaan bakken.
De mogelijkheden zijn eindeloos!
Je hebt voor geen van de broodcursussen een (broodbak-)machine nodig. Alle broden maak je in principe met de hand en bak je in een oven.
Voor sommige deegsoorten kan je wel een broodbakmachine of een kneder gebruiken. In de broodcursussen ontdek je hoe je kan zien wanneer een deeg voldoende gekneed is.
Glutenvrij deeg hoef je niet te kneden. En dus kun je voor glutenvrije broden geen machines gebruiken.
Per cursus wordt aangegeven welke eenvoudige bakbenodigdheden je nodig hebt. Het meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Want we houden het zo eenvoudig mogelijk!
Heb je coeliakie (een auto-immuunziekte)? Dan zijn alle glutenvrije broodcursussen voor jou geschikt. Juist voor jou als thuisbakker weet je 100% zeker dat je 100% glutenvrij brood bakt!
Heb je geen coeliakie dan kun je starten met ALLE cursussen. Want in alle cursussen ga je brood maken zonder toevoegingen. Kies waar je kan voor biologische ingrediënten. Heb je spijsverteringsproblemen? Kies dan voor desembrood. Het liefst gemaakt van oude granen of volledig glutenvrij.
Ervaar door zelfgebakken brood te eten wat dat met je lijf doet.
Je zult versteld zijn van de smaak en hoe makkelijk het verteert!
De Broodbakschool is een bakplaats waar enthousiaste thuisbakkers ontdekken hoe ze zelf het Allerlekkerste Brood bakken. Je vindt er online broodcursussen en workshops ambachtelijk brood bakken in de bakstudio van Marije in Andalusië.
Een online broodcursus bestaat uit vooraf opgenomen videolessen en gedetailleerde cursusmateriaal in tekst. Iedere thuisbakker kan in zijn eigen tijd en tempo en op een manier die bij hem/haar past beter brood leren bakken. Bij elke broodcursus zitten handige downloads: succesrecepten, PDF´s met tips en handige boodschappenlijstjes.
Je krijgt direct toegang tot een Broodbakclub. Daar kun je ELKE dag je baksels laten zien en vragen stellen. Doe mee!
Alle online broodcursussen kenmerken zich door met zo min mogelijk middelen en met pure ingrediënten het allerlekkerste brood te maken. Je leert brood maken met je handen. En zonder pakjes en zakjes.
Want écht goed brood maak je met maar een paar ingrediënten en eenvoudige bakbenodigdheden.
Én heel veel liefde & geduld!
Er is voor elk wat wils in De Broodbakschool. Er zijn veel verschillende online broodcursussen te volgen:
* Basiscursus Brood Bakken
* Cursus Bubbelende Desemstarter Maken
* Cursus Zuurdesembrood Bakken
* Bak Ouderwets Lekker Speltbrood
* Cursus Desembrood Bakken met Oergranen
* Glutenvrij Genieten Broodcursuspakket
* Cursus Glutenvrije Desemstarter Maken
* Cursus Glutenvrij Desembrood Bakken
Benieuwd wat elke cursus inhoud?
Surf dan snel naar deze pagina:
https://debroodbakschool.nl/met-welke-broodcursus-start-jij/
Stuur een bericht aan [email protected]. En je krijgt persoonlijk binnen 48 uur antwoord. Altijd!