
"Ik had al zo vaak van die mooie luchtige broden voorbij zien komen met zo'n prachtig oor er aan. Ik dacht dat dat misschien een beetje te hoog gegrepen zou zijn voor mij. Maar ik heb dankzij de desemcursus eindelijk zo'n brood gebakken! En hij was heerlijk!".
Nicole de Grote
Heb jij wel eens een desembrood gebakken dat als een frisbee uit de oven kwam? Of zo keihard was dat je er niet eens een sneetje van kon snijden? Ik snap het, want toen ik begon met brood bakken zat ik in precies dezelfde situatie als jij.
In het begin zijn er bij mij zeker 50 broden mislukt. Echt waar! Ik had geen idee wat ik aan het doen was. Maar ik heb niet de handdoek in de ring gegooid. Door les te krijgen van de beste bakkers van Nederland ontdekte ik dat desembrood bakken helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.
En nu? Nu mag ik jou alle fijne kneepjes leren die ik zelf heb geleerd. Zodat jij niet eerst 50 misbaksels hoeft te maken, maar direct met succes aan de bak gaat.
Ga jij ook aan de bak met het lekkerste desembrood? 🎁💪🏻 Doe je mee met de DESEMber actie?
✅ Cursus Zuurdesembrood Bakken
✅ Cursus Desembrood Bakken met Oergranen
✅ Extra instructievideo's (voor als je vastloopt)
✅ Lidmaatschap Desembrood Bakclub
✅ 1 heel jaar persoonlijke bakhulp van ons bakteam
🎁 GRATIS Cursus Bubbelende Desemstarter Maken
Normaal €99 | Tijdens DESEMber €69

✅ Cursus Zuurdesembrood Bakken
1. Zuurdesembrood - Wat is het en waarom is het goed voor je?
2. Het blonde desembrood bakproces
3. 7 Tips voor Top Desembrood
4. Wat heb je nodig?
5. AAN DE BAK: Blond desembrood bakken
EXTRA: Tijdschema desembrood
EXTRA: De koelkastmethode
✅ Cursus Desembrood Bakken met Oergranen
1. Zeven tips voor brood bakken met oergranen
2. Wat zijn oergranen?
3. Alles over graan: uitmalingsgraad, enzymen, bewaren
4. AAN DE BAK: Basis spelt desembrood spelt recept
5. AAN DE BAK: Oerbonkjes recept
EXTRA: Wat doe je met onhandelbaar deeg?
EXTRA: Wat als je brood te bleek is? Of te donker?
EXTRA: Hoe maak je een rijsmandje schoon?
🎁 GRATIS Cursus Bubbelende Desemstarter Maken
Maak in een paar dagen een desemstarter en bak er in een handomdraai heerlijke desembroden mee.
Na elke afgeronde cursus ontvang je een gesigneerd broodbakcertificaat.
🌾 Oer oude methode van brood bakken zonder gist
Desembrood bestaat al duizenden jaren. De manier van desembrood maken is amper veranderd sinds de tijd van onze voorouders. Geen poespas, gewoon goed graan en met je handen maak je het heerlijkste brood.
🌾 Makkelijker te verteren
Veel mensen die moeite hebben met gistbrood, kunnen desembrood wél prima eten. Het glutennetwerk is door de lange fermentatie anders - vriendelijker voor je spijsvertering.
🌾 Rijkere smaak
Die licht frisse desem smaak of heel erg zuur. Die diepte in smaak bepaal je zelf. Desembrood smaakt écht naar iets. Naar graan. Naar natuur. Naar ambacht.
🌾 Vraagt om vakmanschap
En dat is precies waarom deze cursus bestaat. Want desembrood heeft aandacht nodig. Je moet het deeg leren aanvoelen. Deeglezen noemen we dat. En het rijst trager. Dus je hebt alle tijd om je te verheugen op het allerlekkerste brood.
Maar met de juiste vaardigheden? Bak je desembrood waar je zelf versteld van staat.
Een heel jaar bakhulp erbij
Wat De Broodbakschool écht bijzonder maakt: je staat er niet alleen voor.
Je krijgt een heel jaar toegang tot persoonlijke bakhulp.
Iedere dag zijn wij in De Broodbakschool (ik zelf ook!) om je te helpen. Stel je vraag, deel je vorderingen, vraag om hulp als je deeg anders aanvoelt of je brood anders is dan je verwacht had.
Soms heb je gewoon even snel iemand nodig die je geruststelt met: "Goeie vraag, ik zie wat er aan de hand is, ik help je verder!"
Voor wie is dit zuurdesem cursuspakket?
✓ Je hebt ervaring met brood bakken
Deze cursus is bedoeld voor thuisbakkers die al eens brood hebben gebakken. Je kent de basis. Nu wil je verder - met een ander rijsmiddel en met andere granen.
(Nog nooit brood gebakken? Start dan eerst met de Basiscursus Brood Bakken)
✓ Je wilt iets anders dan gewoon gistbrood
Misschien wil jij ook ouderwets lekker brood maken. Misschien zoek je een diepere smaak. Misschien wil je nóg ambachtelijker brood bakken. En geld besparen!
✓ Je wilt begrijpen wat je doet
Je wilt niet zomaar een recept volgen. Je wilt snappen hoe een desemstarter werkt in deeg. Hoe je er het beste mee omgaat. Wat de fijne kneepjes zijn.
Dan ben je hier aan het juiste adres.
“Ik ben megatrots en ga nooit meer stoppen bij leve met het bakken van desembrood. Het kweekt bewondering en verwondering! En het is fijn dat er geen onnodige producten in zitten, je weet wat je eet. Met meer aandacht geniet ik van het brood! Heel erg bedankt!“

Lieve Vlielandgroet, Loes Meijer
“Marije is een super inspirerende dame! Uitgebreide duidelijke filmpjes en mooi uitgeschreven recepten. Uitgebreide informatie over wat verschillende oergranen zijn en hoe je er een goed brood mee kan bakken.
Dank voor de supertoffe broodcursus.”

Willeke Thierry - den Hertog
“Ik ben aardig bekend met het brood bakken met desem. Deze cursus heeft mij veel meer inzicht gegeven in het bakken met spelt. De recepten zijn zeer helder qua inhoud en de video's zijn van een goede kwaliteit.
Ben nog lang niet uitgebakken na deze cursus!”

Warme groeten, Eric Jongsma
Nee hoor! In dit pakket zit de cursus "Bubbelende Desemstarter Maken". Daar leer je stap-voor-stap hoe je in een paar dagen je eigen actieve desemstarter maakt. Je begint dus helemaal vanaf nul 👍🏻 Je hebt alleen roggemeel en water nodig om te starten. Echt iedereen kan het! (ook in de winter!)
Ik snap je twijfel! Veel mensen denken dat desembrood ingewikkeld is. Maar met de juiste uitleg en persoonlijke begeleiding is het echt niet moeilijk.
In dit pakket leer je precies wanneer je deeg klaar is (niet na X uur, maar als het deeg het zegt). Dat is 1 van de fijne kneepjes die je ontdekt! En geloof me: als ik het kon leren van al die professionele bakkers, dan kan jij het ook 💪🏻
Desembrood heeft meer tijd nodig dan gistbrood, maar niet meer werk. Het deeg rijst rustig in totaal 24+ uur (ook nachts terwijl jij slaapt en overdag wanneer je andere dingen aan het doen bent). De actieve tijd dat je met je handen aan het deeg zit, is maar ongeveer 20 minuten verdeeld over 2 dagen. Tijd is je vriend, ook bij desembrood!
In de cursus krijg je handige tijdschema's, zodat je precies weet wanneer je wat moet doen. ⏰
Dat is frustrerend, maar daar weten we raad mee! Dus geen paniek. In de cursus "Bubbelende Desemstarter Maken" ontdek je precies wat je moet doen als je desem niet wil opstarten. Het lukt echt IEDEREEN!
En vergeet niet: wij zijn elke dag online om je te helpen. Stuur gewoon een berichtje in de Broodbakclub👋🏻
Nee! Het meeste heb je waarschijnlijk al in huis:
Een pot voor je desemstarter
Een kom voor je deeg
Je gewone oven
Fijn om te hebben (maar niet noodzakelijk):
Een rijsmandje
Een deegschraper
Een gietijzeren braadpan met deksel
Per cursus staat precies welke bakbenodigdheden handig zijn. We houden het zo eenvoudig mogelijk!
Goeie vraag! Gezond is een ingewikkelde claim, ik ben immers geen dokter. Maar er zijn wel voordelen aan te wijzen, waarin desembrood de voorkeur geniet boven gistbrood. Door de lange fermentatietijd (rijzen) worden complexe suikers en gluten al deels afgebroken. Dat maakt dat desembrood:
Beter verteerbaar is
Een lagere glycemische index heeft
Vol natuurlijke enzymen zit
Langer vers blijft (4-5 dagen!) en niet beschimmeld
En het allerbeste? Het smaakt geweldig lekker 😋
In de cursus "Zuurdesembrood Bakken" leer je precies waarom desembrood goed voor je is.
Dit pakket is specifiek voor desembrood met gluten (tarwe, spelt, oergranen).
Wil je glutenvrij aan de bak? Dan is het Glutenvrij Desembrood Cursuspakket perfect voor jou. Daar leer je hoe je een glutenvrije desemstarter maakt én heerlijk glutenvrij desembrood bakt. 100% glutenvrij, sojavrij, lactosevrij én plantaardig!
Ja, je hebt de eerste 14 dagen een niet goed, geld terug dagen garantie op je aankoop. Je kunt het dus zonder risico uitproberen om te zien of de broodbakcursus bij je past. Brengt een cursus jou helemaal niets nieuws? Dan krijg je gewoon je geld terug, altijd!*
Maar twijfel je of een broodcursus iets voor jou is, vraag dan eerst een gratis proefles aan. Dan kunnen we eerst even aan elkaar snuffelen.
*aangeschafte E-books kun je niet retourneren (zie Algemene Voorwaarden)
Twijfel je nog of dit pakket iets voor jou is? Stuur gerust een mailtje naar [email protected]. En je krijgt persoonlijk binnen 48 uur antwoord. Altijd!
✓ Ambachtelijk desembrood bakken met pure ingrediënten - Zonder pakjes & zakjes
✓ Online toegang - Volg de cursus in je eigen tempo, geen tijdsdruk
✓ Persoonlijke bakhulp - Je staat er niet alleen voor, wij zijn er elke dag
✓ Professionele baktips - Gebaseerd op jaren praktijkervaring van prof bakkers
✓ Bakken met succes - Geen bakstenen meer, jij bakt direct het lekkerste desembrood
✓ Luchtige online lessen - Lekker bakken, geen taaie ko(r)st, je leert met plezier
✅ Start direct - of wanneer jij wilt - alles is online, dus alle dagen open
✅ Direct toegang voor 1 heel jaar bakplezier
✅ Daarna slechts €9,95/jaar (opzegbaar wanneer je wilt)
✅ 14 dagen geld-terug garantie - probeer risicovrij uit!
🎁 DESEMber Actie: nu €69 i.p.v. €99
Deze actie loopt t/m 24 december.


Hoi, ik ben Marije!
Heel wat jaar geleden werd mijn bakkersvuur aangestoken toen ik als producer werkte aan de televisieserie BROOD. Ik was meteen verkocht. Ik ontdekte hoe geweldig lekker écht brood kon smaken!
En vooral: wat voor magisch proces zuurdesem eigenlijk is. Dat je met alleen maar meel en water een levende desemstarter kunt maken. Die langzaam fermenteert. Die je brood zo ongelooflijk goed verteerbaar maakt.
Dankzij mijn televisieconnecties heb ik de afgelopen jaren les gekregen van de beste broodbakkers van Nederland. En van hen leerde ik: Tijd is je vriend. Desembrood vraagt om geduld. Om de juiste kennis. Het deeg is leidend, niet het recept. Hoe je dat ziet, dat ontdek je in dit cursuspakket.
In De Broodbakschool geef ik al die fijne kneepjes door aan thuisbakkers zoals jij. Zonder poespas leer ik je hoe je zuurdesembrood bakt dat niet alleen geweldig lekker smaakt, maar ook nog eens goed verteerbaar is.
Benieuwd hoe jij het allerlekkerste desembrood bakt?
Je ontdekt het in De Broodbakschool!
Tot snel,
Marije Hanna Berghuis
Broodbakinspirrator





✅ Cursus Zuurdesembrood Bakken
✅ Cursus Desembrood Bakken met Oergranen
✅ Extra instructievideo's (voor als je vastloopt)
✅ Lidmaatschap Desembrood Bakclub
✅ 1 heel jaar persoonlijke bakhulp van ons bakteam
🎁 GRATIS Cursus Bubbelende Desemstarter Maken
Normaal €99 | Tijdens DESEMber €69
