Header broodcursus Spelt Gist - Marije Bakt Brood

Bak Ouderwets Lekker Speltbrood 

Ontdek hoe je met succes en plezier voortaan zelf brood bakt met spelt & andere oergranen. Ontvang direct alle fijne kneepjes! Groei van trots met jouw zelfgebakken speltbrood.


De allerlekkerste speltbroden bak je zelf!

(Verbeter direct je broodbakvaardigheden)

Video ICONS Marije Bakt Brood
Bekijk het lesmateriaal wanneer het jou uitkomt. En herhaal zo vaak je maar wilt! 
Schema ICONS Marije Bakt Brood
Altijd overzicht met de stap-voor-stap opzet. Geen tijdsdruk, ontdek het in je eigen tempo.

Voor thuisbakkers met enige ervaring die écht goed speltbrood willen bakken!

Cursus Bak Ouderwets Lekker Speltbrood

Spelt en andere oergranen hebben een delicatere deegbehandeling nodig dan tarwe. De Cursus Bak Ouderwets Lekker Speltbrood zit boordevol praktische tips en waardevolle broodbakkennis waarmee jij direct aan de bak kunt.

Ontdek alle fijne kneepjes van het brood bakken met spelt en oergranen. Je krijgt inzicht in oude graansoorten om brood mee te maken. En je ontdekt hoe je met weinig bakbenodigdheden direct aan de bak kunt. Kneden, vormen, bakken en hoe je brood kunt bewaren. Zodat jij voortaan thuis met plezier de lekkerste speltbroden maakt. 

Je hoeft niet langer bang te zijn om misbaksels te bakken. Ontvang broodbaktips van een pro en maak vol vertrouwen (je eerste) speltbrood.

(heb je nog nooit met succes brood gebakken, start dan eerst met de Basiscursus Brood Bakken)

Benieuwd hoe jij voortaan met succes met oergranen de lekkerste broden bakt?

Marije Bakt Brood selfie met epi en busbrood

Jouw broodinstructeur

Hoi, ik ben Marije! Heel wat jaar geleden werd mijn bakkersvuur aangestoken door Meesterbakker Robèrt van Beckhoven. Wij werkten samen aan de televisie serie BROOD in Europa en ik was meteen verkocht. Ik ontdekte hoe geweldig lekker écht brood kon smaken! En wat een wonder dat je daar alleen gemalen graan, water, gist of desem en een beetje zout voor nodig hebt! Dát wou ik ook kunnen! 

En dus stopte ik met werken bij de televisie om helemaal in de wereld van brood bakken te duiken. Dankzij mijn televisie connecties heb ik de afgelopen jaren les gekregen van de beste bakkers van Nederland.

In mijn bakstudio en in de online broodbakschool geef ik al die fijne kneepjes met veel enthousiasme door aan thuisbakkers zoals jij. Ik neem je mee op broodbakreis en laat je ervaren hoe heerlijk het is om zelf brood te bakken.

Bekijk hieronder wat je ontdekt met de cursus Bak Ouderwets Lekker Speltbrood.

Wat jij als speltbakker gaat ontdekken

1. Zeven tips voor brood bakken met oergranen
2. Wat zijn oergranen?
3. Welke oergranen zijn er?
4. Alles over graan: uitmalingsgraad, enzymen, bewaren
5. Hoe sterk is mijn gemalen graan?
6. Welke bakspullen heb je nodig?
7. De 6 essentiële stappen van brood maken
8. Speltbrood bakken met gist
9. In je voorraadkast en in je keukenkastjes
10. AAN DE BAK: Basis speltbrood recept + variaties
11. AAN DE BAK: Paleo pizza recept (mét tomatensaus)

  • BONUS: Wat doe je met onhandelbaar deeg?
  • BONUS: Handig hulpmiddel: Draagpapiertje knippen
  • BONUS: Snijpatronen en hoe je je deeg moet insnijden
  • BONUS: Wat als je brood te bleek is? Of te donker?
  • BONUS: Hoe maak je een rijsmandje schoon?

Na het afronden van deze unieke cursus ontvang je een gesigneerd broodbakcertificaat.

Bak Ouderwets Lekker Speltbrood - De Broodbakschool

Start met de Cursus Bak Ouderwets Lekker Speltbrood 

  • Leer alle fijne kneepjes van het speltbrood bakken met gist
  • Bekijk alle praktische video´s in je eigen tempo

  • Bekijk het lesmateriaal zo vaak je maar wilt

  • Sluit je gratis aan bij de broodbakclub met spelt liefhebbers

  • Download lesmateriaal en succes recepten

Trotse thuisbakkers over de speltcursus

Ik hoopte dat het zou lukken…

Ik ben megatrots en ga nooit meer stoppen bij leve met het bakken van brood. Het kweekt bewondering en verwondering! En het is fijn dat er geen onnodige producten in zitten, je weet wat je eet. Met meer aandacht geniet ik van het brood! Heel erg bedankt!

Lieve Vlielandgroet, Loes Meijer

Uitgebreide en duidelijke filmpjes 

“Marije is een super inspirerende dame! Uitgebreide duidelijke filmpjes en mooi uitgeschreven recepten. Uitgebreide informatie over wat verschillende oergranen zijn en hoe je er een goed brood mee kan bakken. Dank voor de supertoffe broodbakcursus.”

Willeke Thierry - den Hertog

Kusje op het lekkere speltbrood

“Alles goed gegaan!, ik heb speltbrood gebakken zonder meelmix, en het is lekker! Ons zoontje Ernest op de foto, voor wie we dit allemaal doen, smulde van mijn zelfgebakken speltbrood. Hij was zo blij met het brood dat het zelfs een kusje kreeg! Dankjewel!"

Tine Busschaert

Zo zeg, die broden zijn écht lekker! 

"Heldere uitleg. Veel variatie in broodsoorten. Leuke recepten. Om vrolijk van te worden. Thuis succesvol speltbrood bakken: dat kan jij ook! Met de online cursussen is zelf brood bakken alleen maar leuk!”

Groeten van Saskia Boesveldt
Brood Depot

                   

Veelgestelde vragen over online broodbakcursussen

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus of een cursuspakket?

Levenslang :) Er is geen deadline waar binnen je de cursus moet hebben afgerond. Iedere thuisbakker leert in zijn eigen tempo, dat is juist heel fijn. Je hebt levenslang onbeperkt toegang tot De Broodbakschool.

Hoe vaak kan ik een cursus bekijken?

Zo vaak en wanneer je maar wilt, De Broodbakschool is alle dagen en 24 uur open. Het lesmateriaal is altijd voor jou beschikbaar, zodat je op elk moment aan de slag kan gaan.

Kan ik de cursus in termijnen betalen?

Ja hoor, dat kan bij sommige cursuspakketten. In het winkelwagentje zie je dan de opties om in termijnen te betalen. Iedere termijn wordt jouw bijdrage automatisch geïncasseerd. Je krijgt DIRECT TOEGANG tot AL het lesmateriaal. Zodat jij snel aan de slag kan met het bakken van het allerlekkerste brood.

Is er een niet-goed-geld-terug garantie?

Ja, je hebt de eerste 14 dagen een niet goed, geld terug dagen garantie op je aankoop. Je kunt het dus zonder risico uitproberen om te zien of de broodbakcursus bij je past. Brengt een cursus jou helemaal niets nieuws? Dan krijg je gewoon je geld terug, altijd!*
Maar twijfel je of een broodcursus iets voor jou is, vraag dan eerst een gratis proefles aan. Dan kunnen we eerst even aan elkaar snuffelen.
*aangeschafte E-books kun je niet retourneren

Wanneer start de broodbakcursus?

Je ontvangt DIRECT toegang tot jouw broodcursussen. Zodat jij direct aan de bak kunt. Al het lesmateriaal is het hele jaar door en 24/7 te bereiken in De Broodbakschool.

Ik ben een ervaren thuisbakker, heb ik dan wel iets aan een online broodcursus?

Zeker! Ervaren thuisbakkers schrijven me dat ze veel gehad hebben aan alle tips, tricks en tutorials. Je ontvangt al mijn broodbakkennis, broodtechnieken en beste tips die ik in de loop der jaren verzameld heb. Niet om op te scheppen, maar ik weet uit ervaring dat je zeker nieuwe warenkennis of baktechnieken zult ontdekken. Mijn zelf ontwikkelde broodrecepten zijn uniek, smaken verrukkelijk en zijn bovendien goed verteerbaar. Dat wil jij toch ook ervaren?

Ik heb nog nooit (met succes) brood gebakken, is een online broodcursus dan wel geschikt voor mij?

Als je nog nooit eerder brood gebakken hebt, of met wisselend succes, dan adviseer ik je om te beginnen met het maken van een tarwebrood met gist.
Om de basisbeginselen van ambacht in de vingers te krijgen. Daarna ben je helemaal klaar om je broodbakreis te vervolgen. Door andere meelsoorten te gebruiken of je vaardigheden te vergroten door desembrood te gaan bakken.
De mogelijkheden zijn eindeloos!

Heb ik een (broodbak-)machine nodig?

Je hebt voor geen van de broodcursussen een (broodbak-)machine nodig. Alle broden maak je in principe met de hand en bak je in een oven.

Voor sommige deegsoorten kan je wel een broodbakmachine of een kneder gebruiken. In de broodcursussen ontdek je hoe je kan zien wanneer een deeg voldoende gekneed is.

Glutenvrij deeg hoef je niet te kneden. En dus kun je voor glutenvrije broden geen machines gebruiken.

Per cursus wordt aangegeven welke eenvoudige bakbenodigdheden je nodig hebt. Het meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Want we houden het zo eenvoudig mogelijk!

Ik mag geen gluten - welke broodcursus is dan geschikt voor mij?

Heb je coeliakie (een auto-immuunziekte)? Dan zijn alle glutenvrije broodcursussen voor jou geschikt. Juist voor jou als thuisbakker weet je 100% zeker dat je 100% glutenvrij brood bakt!

Vaak wordt glutenvrij geadviseerd, terwijl er ook andere mogelijkheden zijn. Heb je geen coeliakie dan kun je starten met ALLE cursussen. Ik ben heel zeker van mijn zaak. Niet goed, geld terug!

Want in alle cursussen ga je brood maken zonder toevoegingen. Kies waar je kan voor biologische ingrediënten. Heb je spijsverteringsproblemen? Kies dan voor desembrood. Het liefst gemaakt van oude granen of volledig glutenvrij.

Ervaar door zelfgebakken brood te eten wat dat met je lijf doet.
Je zult versteld zijn van de smaak en hoe makkelijk het verteert!

Wat is De Broodbakschool?

De Broodbakschool is een bakplaats waar enthousiaste thuisbakkers ontdekken hoe ze zelf het Allerlekkerste Brood bakken. Je vindt er online broodcursussen en workshops ambachtelijk brood bakken in de bakstudio van Marije in Andalusië.

Wat is een online broodcursus?

Een online broodcursus bestaat uit vooraf opgenomen videolessen en gedetailleerde cursusmateriaal in tekst. Iedere thuisbakker kan in zijn eigen tijd en tempo en op een manier die bij hem/haar past beter brood leren bakken. Bij elke broodcursus zitten handige downloads: succesrecepten, PDF´s met tips en handige boodschappenlijstjes.

Wat is ambachtelijk brood bakken?

Alle broodcursussen kenmerken zich door met zo min mogelijk middelen en met pure ingrediënten het allerlekkerste brood te maken. Je leert brood maken met je handen. En zonder pakjes en zakjes.
Want écht goed brood maak je met maar een paar ingrediënten en eenvoudige bakbenodigdheden.
Én heel veel liefde & geduld!

Welke broodcursussen zijn er in De Broodbakschool?

Er is voor elk wat wils in de broodbakschool. Er zijn veel verschillende broodcursussen te volgen:

* Cursus Tarwe Gistbrood Uit Eigen Oven
* Cursus Bubbelende Desemstarter Maken
* Cursus Tarwe Desembrood Uit Eigen Oven

* Cursus Oergranen Gistbrood Uit Eigen Oven
* Cursus Oergranen Desembrood Uit Eigen Oven

* Glutenvrij Gistbrood Uit Eigen Oven
* Glutenvrij Gistbrood Extra
* Cursus Glutenvrije Desemstarter Maken
* Glutenvrij Desembrood Uit Eigen Oven

Benieuwd wat elke cursus inhoud?
Surf dan snel naar deze pagina:
https://debroodbakschool.nl/met-welke-broodcursus-start-jij/

Mijn vraag staat hier niet bij, hoe neem ik contact op?

Stuur een bericht aan meel@debroodbakschool.nl. En je krijgt persoonlijk binnen 48 uur antwoord. Altijd!

                 
Header broodcursus Spelt Gist - Marije Bakt Brood

Aan de bak met spelt!

Ontdek hoe je met succes en plezier voortaan zelf brood bakt met spelt & andere oergranen. Ontvang direct al mijn broodbaktips. En wees apetrots op jouw zelfgebakken speltbrood!

👀 Volg de online broodcursus wanneer het jou uitkomt

📥 Tips om écht goed speltbrood te bakken

🍞 Ga direct aan de bak met de succesrecepten