Ontdek alle fijne kneepjes van het ambacht en bak met succes (je eerste) brood. Zonder stress en met meer zelfvertrouwen, meer rust & overzicht, meer ontspanning en trots als een pauw op jouw zelfgebakken brood.
(Zelfs als je nooit eerder brood hebt gebakken)
Ontdek de geheimen van goed speltbrood. Bak ouderwets lekkere broden met spelt & andere oergranen met deze unieke online broodcursus! Je ervaart hoe oergranen zich gedragen in deeg. Om er de heerlijkste ambachtelijke broden mee te bakken. Dat wordt ouderwets lekker smullen van je zelfgebakken brood!
Speciaal voor iedere desembakker die wil experimenteren met alle oude granen! Je bakt voortaan ouderwets lekker desembrood met spelt & andere oergranen met deze unieke online broodcursus. Je leert brood bakken zoals jouw voorouders dat ook deden. Met enkel natuurlijke ingrediënten en zonder poespas. En met héél véél smaak!
Ontdek zelf hoe eenvoudig je glutenvrije broodproducten kunt maken met de stap-voor-stap succesmethode. Glutenvrij brood met een lange fermentatie door een pietsje gist, daar word je buik blij van! Alle recepten zijn in deze unieke cursus zijn glutenvrij, sojavrij, lactosevrij, maïsvrij, suikervrij & 100% plantaardig!
onmisbaar voor ALLE thuisbakkers
Ontdek de heerlijke wereld van glutenvrij zuurdesembrood maken! Maak zelf een bubbelende glutenvrije desemstarter en ga heerlijk desembrood bakken met de overzichtelijke succesmethode. Alle recepten zijn 100% plantaardig, sojavrij, lactosevrij, maïsvrij, suikervrij & natuurlijk helemaal zonder gluten!
geschikt voor iedere glutenvrije bakker
Je wilt écht goed brood bakken, maar je weet niet precies hoe je moet beginnen.
Zelf brood maken voelt onwennig, je weet niet precies wat je doet en moet doen als het mis gaat.
Je weet nog niet alle fijne kneepjes en wil graag antwoord op jouw persoonlijke bakvragen...
Wat als ik je vertel dat je jouw misbaksels vaarwel kunt zeggen en je voortaan ontspannen aan de bak gaat?
Dat je gaat ontdekken hoe je in een mum van tijd je broodbakkennis en bakvaardigheden kunt verbeteren én tegelijkertijd ervaart hoe je je met vertrouwen en succes de heerlijkste broden bakt?
Dit is namelijk mogelijk. Klinkt te mooi om waar te zijn?
Blijf lezen. Want ik laat je precies zien hoe jij dit kunt realiseren.
Marije Hanna Berghuis, Oprichter van De Broodbakschool
Hoi, ik ben Marije! Een aantal jaar geleden zat ik in precies dezelfde situatie als jij. Reuze spannend vond ik het allemaal, dat zelf brood bakken.
Ik vroeg me steeds af of ik het ooit wel in de vingers zou krijgen. Vergeet ik niks? Wanneer is een deeg voldoende gerezen? Staat de oven wel aan? Hoe lang moet brood eigenlijk bakken? Ik wist helemaal niks van graansoorten of van desem of gist. Eigenlijk had ik geen idee wat ik aan het doen was. Ik was allesbehalve relaxed. Met vele mislukkingen tot gevolg.
Bij anderen zag ik zulke mooie broden en had het idee dat brood bakken alleen weggelegd was voor andere mensen. Ik wilde dat ook kunnen, met succes en ontspannen brood bakken.
Toeval wilde (of niet?) dat ik productieleider was bij een programma over BROOD en een masterclass kado kreeg van Meesterbakker Robèrt van Beckhoven. Mijn eerste bakles ooit. En ik vond het geweldig! Ik hing aan zijn lippen en keek vol verbazing hoe het mogelijk was dat brooddeeg niet aan zijn vingers bleef plakken. Dat smaakte naar meer! En dus heb ik persoonlijk les gekregen van de beste bakkers van Nederland.
Robèrt van Beckhoven - Meesterbakker
Edwin Klaasen - Broodheeren
Levine van Doorne - Uit de keuken van Levine
Toch liep ik tegen één ding aan...
Ik leerde bij die bakkers om goed brood te bakken in professionele bakovens, maar ik wilde diezelfde heerlijke broden ook thuis kunnen maken. In mijn eigen oven, met elke graansoort en met evenveel succes.
Er waren geen Nederlandstalige online broodcursussen om te volgen. Ik moest het wiel zelf uitvinden.
En bedacht ook direct dat ik alle kennis die ik had opgedaan wilde delen met thuisbakkers zoals jij.
Dus besloot ik De Broodbakschool op te richten.
Met broodcursussen die ik zelf had willen volgen toen ik zoekende was om het allerlekkerste brood te bakken.
Alles in het Nederlands. Geen moeilijke bakkerstermen. Geen gezoek, alles onder 1 dak. Het is voor iedere thuisbakker met plezier te volgen. Zo vaak je maar wilt.
Iedere thuisbakker heeft op elk moment van de dag toegang tot De Broodbakschool. Zonder reclames en een heel jaar bakplezier. Is dat even ontspannen?!
Brood bakken is een ambacht dat van bakker tot bakker al eeuwenlang wordt doorgegeven. Of je nog nooit een brood gebakken hebt of je vaardigheden wilt verbeteren... Je vindt het in De Broodbakschool.
Met trots kan ik zeggen dat dit is GELUKT! De Broodbakschool is speciaal opgericht voor thuisbakkers zoals jij! Met online broodcursussen voor beginners en gevorderden waarin ik alle fijne kneepjes van het broodbakken met je deel. Je kunt alles rustig thuis in je eigen tempo ontdekken en nog belangrijker... je kunt het integreren in je dagelijks leven!
Dus... wil jij voortaan écht lekker brood bakken maar weet je niet precies hoe? Volg dan een online broodcursus in De Broodbakschool!
"Deze vaardigheden leer je niet uit een kookboek!"
"Ik heb heel veel geleerd van Marije's tips en ideeën gekregen om - voor mij - nieuwe soorten brood te bakken en thuis te experimenteren. Dit zijn bakvaardigheden die je niet leert uit een kookboek! "
Katarina Lidal
"Precies het zetje dat ik nodig had!"
"De Basiscursus Brood Bakken was een cadeautje van mijn vrouw. Ik was nieuwsgierig naar meer broodbakkennis. Het was precies het zetje wat ik nodig had om serieus met broodbakken te beginnen als hobby."
Bob Heijnis
"Eindelijk écht lekker glutenvrij brood"
"Voor het eerst in 3 jaar glutenvrij eet ik nu brood dat ik écht lekker vind. Met een duidelijke uitleg en stap-voor-stap leer je hoe je je eigen overheerlijke glutenvrije brood kan bakken! Met échte ingrediënten! Ik ben helemaal enthousiast!"
Lenneke Corsten
Met de juiste ingrediënten ga je meer plezier beleven aan brood bakken in je eigen oven. Naast het leren van nieuwe broodbakkennis en bakvaardigheden, ga je ook leren over de juiste ingrediënten en hoe je die zo optimaal mogelijk kunt gebruiken om heerlijk brood mee te maken. Deze kennis gaat je helpen om de juiste keuzes te maken bij het inkopen. Om voortaan met succes zelf brood te maken.
Tijdens de online broodbaklessen neem ik je stap-voor-stap mee. Zo hou je overzicht in het proces en krijg je inzicht en gevoel voor wat er in je deeg gebeurt. Je kunt de video's zo vaak bekijken als je wilt en terugspoelen of pauzeren als iets even niet duidelijk is. Je kunt alle vaardigheden dus in alle rust aanleren. Zodat jij een broodbakmethode kiest die bij jouw levensstijl (lees agenda) past.
Alle online broodbaklessen zijn gemaakt met jou als thuisbakker in gedachte. Er zijn praktische video´s voor elke stap en broodbaklessen met tekst en foto's. Want iedereen leert op zijn eigen manier! En wat als je een broodbakvraag hebt? We zijn elke dag in De Broodbakschool aanwezig om je te verder te helpen. Zodat je niet het hele web af hoeft te zoeken naar antwoorden. Waardoor je snel weer aan de bak gaat om de allerlekkerste broden te maken.
Marije zegt altijd tegen haar cursisten: "Tijd is je vriend". Iets nieuws leren kost tijd. Het duurt misschien even voordat je de verschillende recepten in de vingers hebt. Trouwens, de meeste cursisten bakken al na één keer een geweldig lekker brood. Echt waar! Mocht die van jou er minder mooi uitzien dan kan je misschien denken dat het tóch niets voor jou is. Probeer het dan toch nog een kans te geven. Écht iedereen kan het leren.
Beheers alle broodbakvaardigheden en bak met succes (je eerste) brood. Zonder stress en met meer zelfvertrouwen, meer rust & overzicht, meer ontspanning en trots als een pauw op jouw zelfgebakken brood. (Zelfs als je nooit eerder brood hebt gebakken)
Met welke broodcursus ga jij beginnen?
Basiscursus Brood Bakken
Cursus Zuurdesembrood Bakken
Bak Ouderwets Lekker Speltbrood
Cursus Desembrood Bakken met Oergranen
Glutenvrij Genieten Broodcursuspakket
Glutenvrij Zuurdesembrood Bakken
Goed brood begint bij goede natuurlijke ingrediënten. Veel mensen kopen verkeerde meel, wat direct voor misbaksels kan zorgen. Door je te verdiepen in de verschillende graansoorten, ontdek je hoe jij de beste broden bakt.
Wat is gluten eigenlijk? En wat doet het in deeg? Waar zit het in? En hoe bak je écht lekker glutenvrij brood? Allemaal vragen die beantwoord worden in de broodcursussen zodat jij de juiste keuzes maakt bij het bakken van jouw favoriete brood.
Tijdens de online broodbaklessen laat ik je kennismaken met de stap-voor-stap methode om ambachtelijk brood te maken. Zodat jij overzicht hebt, weet wat je doet en voortaan ontspannen de heerlijkste broden bakt.
Brooddeeg heeft warmte nodig om te rijzen. Hoe warm is ideaal? En hoe maak je brood als het winter is? En als de mussen van het dak vallen? In de cursussen ontdek je waarom de temperatuur van de omgeving, van het deeg en van de oven bepalen hoe jij aan de bak gaat.
Om een luchtig brood te bakken moet je brooddeeg kneden. Óf het de tijd geven, dat kan ook. Tijdens de online cursussen leer je kijken naar hoe jouw deeg verandert. Door tijd en tijdens het kneden. Dit zorgt ervoor dat je ervaart wanneer je deeg klaar is om te gaan rijzen.
Brood bakken van gerezen deeg kan op heel veel verschillende manieren. Niet iedereen beschikt over een geavanceerde bakoven. In de broodcursussen ontdek je diverse ambachtelijke bakmethoden. Zodat jij de methode kiest die bij jouw levensstijl (lees agenda) past.
Geniet ontspannen van de broodbakreis. Je bent even helemaal één met je deeg. Je kunt de lessen op elk moment van de dag volgen, en je kunt in elke keuken aan de slag, zolang je maar een oven hebt om in te bakken. De video's zijn afgestemd op jouw niveau, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je niet mee kunt komen of dat het juist te makkelijk voor je is.
Thuisbakkers besparen veel €€€ omdat ze zelf écht lekker brood bakken (zonder broodmixen te kopen)
Misbaksels verminderen of zijn voorgoed verleden tijd
Thuisbakkers ervaren meer rust & overzicht omdat ze niet meer op internet hoeven te zoeken en alles onder één dak hebben
Spijsverteringsklachten verminderen of trekken helemaal weg
Cursisten maken gemakkelijker en bewuste keuzes qua meelsoort en broodbakmethod
Thuisbakkers voelen zich gesteund doordat ze op ieder moment hun specifieke bakvragen kunnen stellen in De Broodbakschool
Ik had al zo vaak van die mooie luchtige broden voorbij zien komen met zo'n prachtig oor er aan. Ik dacht dat dat misschien een beetje te hoog gegrepen zou zijn voor mij. Maar ik heb dankzij de cursus eindelijk zo'n brood gebakken! En hij was heerlijk!
Dankzij de cursus heb ik zoveel tips gekregen dat ik nu al zoveel verschillende heerlijke broden heb gebakken! Mijn familie is er ook erg blij mee dat ik de cursus ben gaan volgen".
Nicole de Grote
“Ik ben megatrots en ga nooit meer stoppen bij leve met het bakken van brood. Het kweekt bewondering en verwondering! En het is fijn dat er geen onnodige producten in zitten, je weet wat je eet. Met meer aandacht geniet ik van het brood! Heel erg bedankt!“
Lieve Vlielandgroet, Loes Meijer
Marije is een super inspirerende dame! Uitgebreide duidelijke filmpjes en mooi uitgeschreven recepten. Uitgebreide informatie over verschillende granen en hoe je er een goed brood mee kan bakken. Dank voor de supertoffe broodbakcursus.”
Willeke Thierry - den Hertog
Ik ben aardig bekend met het brood bakken met desem. De broodcursus heeft mij veel meer inzicht gegeven in het bakken met spelt. De recepten zijn zeer helder qua inhoud en de video's zijn van een goede kwaliteit. Ben nog lang niet uitgebakken na deze cursus!”
Warme groeten, Eric Jongsma
De cursussen zijn volledig online, je kan er direct mee starten in je eigen huis. Op aanvraag worden er workshops gehouden in de bakstudio in Andalusië, Stuur dan een bericht aan [email protected]
Je ontvangt DIRECT toegang tot jouw online broodcursussen. Zodat jij direct aan de bak kunt. Al het lesmateriaal is het hele jaar door en 24/7 te bereiken in De Broodbakschool.
Zodra je je inschrijft, krijg je DIRECT en voor 1 jaar toegang je lesmateriaal, de community en onze bakhulp in De Broodbakschool. Ieder volgend jaar betaal je slechts €9,95 voor weer een heel jaar toegang. Dat is een bijdrage voor de softwarekosten die we hebben om De Broodbakschool online draaiende te houden. Geen addertjes onder het gras. Klinkt goed, toch? Je kan het jaarabonnement op elk moment zonder opgaaf van reden opzeggen.
Zo vaak en wanneer je maar wilt, De Broodbakschool is alle dagen en 24 uur open. Het lesmateriaal is altijd voor jou beschikbaar, zodat je op elk moment aan de slag kan gaan.
Ja hoor, dat kan bij sommige cursuspakketten. In het winkelwagentje zie je dan de opties om in termijnen te betalen. Iedere termijn wordt jouw bijdrage automatisch geïncasseerd. Je krijgt DIRECT TOEGANG tot AL het lesmateriaal. Zodat jij snel aan de slag kan met het bakken van het allerlekkerste brood.
Ja, je hebt de eerste 14 dagen een niet goed, geld terug dagen garantie op je aankoop. Je kunt het dus zonder risico uitproberen om te zien of de broodbakcursus bij je past. Brengt een cursus jou helemaal niets nieuws? Dan krijg je gewoon je geld terug, altijd!*
Maar twijfel je of een broodcursus iets voor jou is, vraag dan eerst een gratis proefles aan. Dan kunnen we eerst even aan elkaar snuffelen.
*aangeschafte E-books kun je niet retourneren (zie Algemene Voorwaarden)
Zeker! Ervaren thuisbakkers schrijven me dat ze veel gehad hebben aan alle tips, tricks en tutorials. Je ontvangt al mijn broodbakkennis, broodtechnieken en beste tips die ik geleerd heb van professionele broodbakkers. Niet om op te scheppen, maar ik weet uit ervaring dat je zeker nieuwe warenkennis of baktechnieken zult ontdekken. Mijn zelf ontwikkelde broodrecepten zijn uniek, smaken verrukkelijk en zijn bovendien goed verteerbaar. Dat wil jij toch ook ervaren?
Als je nog nooit eerder brood gebakken hebt, of met wisselend succes, dan adviseer ik je om te beginnen met het maken van een tarwebrood met gist.
Om de basisbeginselen van ambacht in de vingers te krijgen. Daarna ben je helemaal klaar om je broodbakreis te vervolgen. Door andere meelsoorten te gebruiken of je vaardigheden te vergroten door desembrood te gaan bakken.
De mogelijkheden zijn eindeloos!
Je hebt voor geen van de broodcursussen een (broodbak-)machine nodig. Alle broden maak je in principe met de hand en bak je in een oven.
Voor sommige deegsoorten kan je wel een broodbakmachine of een kneder gebruiken. In de broodcursussen ontdek je hoe je kan zien wanneer een deeg voldoende gekneed is.
Glutenvrij deeg hoef je niet te kneden. En dus kun je voor glutenvrije broden geen machines gebruiken.
Per cursus wordt aangegeven welke eenvoudige bakbenodigdheden je nodig hebt. Het meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Want we houden het zo eenvoudig mogelijk!
Heb je coeliakie (een auto-immuunziekte)? Dan zijn alle glutenvrije broodcursussen voor jou geschikt. Juist voor jou als thuisbakker weet je 100% zeker dat je 100% glutenvrij brood bakt!
Heb je geen coeliakie dan kun je starten met ALLE cursussen. Want in alle cursussen ga je brood maken zonder toevoegingen. Kies waar je kan voor biologische ingrediënten. Heb je spijsverteringsproblemen? Kies dan voor desembrood. Het liefst gemaakt van oude granen of volledig glutenvrij.
Ervaar door zelfgebakken brood te eten wat dat met je lijf doet.
Je zult versteld zijn van de smaak en hoe makkelijk het verteert!
De Broodbakschool is een bakplaats waar enthousiaste thuisbakkers ontdekken hoe ze zelf het Allerlekkerste Brood bakken. Je vindt er online broodcursussen en workshops ambachtelijk brood bakken in de bakstudio van Marije in Andalusië.
Een online broodcursus bestaat uit vooraf opgenomen videolessen en gedetailleerde cursusmateriaal in tekst. Iedere thuisbakker kan in zijn eigen tijd en tempo en op een manier die bij hem/haar past beter brood leren bakken. Bij elke broodcursus zitten handige downloads: succesrecepten, PDF´s met tips en handige boodschappenlijstjes.
Je krijgt direct toegang tot een Broodbakclub. Daar kun je ELKE dag je baksels laten zien en vragen stellen. Doe mee!
Alle online broodcursussen kenmerken zich door met zo min mogelijk middelen en met pure ingrediënten het allerlekkerste brood te maken. Je leert brood maken met je handen. En zonder pakjes en zakjes.
Want écht goed brood maak je met maar een paar ingrediënten en eenvoudige bakbenodigdheden.
Én heel veel liefde & geduld!
Er is voor elk wat wils in De Broodbakschool. Er zijn veel verschillende online broodcursussen te volgen:
* Basiscursus Brood Bakken
* Cursus Bubbelende Desemstarter Maken
* Cursus Zuurdesembrood Bakken
* Bak Ouderwets Lekker Speltbrood
* Cursus Desembrood Bakken met Oergranen
* Glutenvrij Genieten Broodcursuspakket
* Cursus Glutenvrije Desemstarter Maken
* Cursus Glutenvrij Desembrood Bakken
Benieuwd wat elke cursus inhoud?
Surf dan snel naar deze pagina:
https://debroodbakschool.nl/met-welke-broodcursus-start-jij/
Stuur een bericht aan [email protected]. En je krijgt persoonlijk binnen 48 uur antwoord. Altijd!