Je weet hoe lekker écht goed brood smaakt. En die geur?! Maar om zelf brood te bakken lijkt zo overweldigend dat het je ervan weerhoudt om te beginnen...
Ontdek alle fijne kneepjes van het ambacht en bak met succes (je eerste) brood. Zonder stress en met meer zelfvertrouwen, meer rust & overzicht, meer ontspanning en trots als een pauw op jouw zelfgebakken brood.
(Zelfs als je nooit eerder brood hebt gebakken)
Je weet hoe lekker écht goed brood smaakt. En die geur?! Maar om zelf brood te bakken lijkt zo overweldigend dat het je ervan weerhoudt om te beginnen...
Je wilt op een toegankelijke manier ZELF BROOD MAKEN en de voordelen ervaren terwijl je onder één dak alle ondersteuning krijgt om het je in jouw tempo eigen te maken.
Heb je last van plakkerig of onhandelbaar deeg, ervaar je stress of onzekerheid en bak je onverklaarbare bakstenen?
Wat als ik je vertel dat je jouw misbaksels vaarwel kunt zeggen en je voortaan ontspannen aan de bak gaat?
Dat je gaat ontdekken hoe je in een mum van tijd je broodbakkennis en bakvaardigheden kunt verbeteren én tegelijkertijd ervaart hoe je je met vertrouwen en succes de heerlijkste broden bakt?
Dit is namelijk mogelijk. Klinkt te mooi om waar te zijn?
Blijf lezen. Want ik laat je precies zien hoe jij dit kunt realiseren.
Ben je bereid om hulp te vragen om voor de rest van je leven
écht lekker brood te maken?
Hoi, ik ben Marije! Een aantal jaar geleden zat ik in precies dezelfde situatie als jij. Reuze spannend vond ik het allemaal, dat zelf brood bakken.
Ik vroeg me steeds af of ik het ooit wel in de vingers zou krijgen. Vergeet ik niks? Wanneer is een deeg voldoende gerezen? Staat de oven wel aan? Hoe lang moet brood eigenlijk bakken? Ik wist helemaal niks van graansoorten of van desem of gist. Eigenlijk had ik geen idee wat ik aan het doen was. Ik was allesbehalve relaxed. Met vele mislukkingen tot gevolg.
Bij anderen zag ik zulke mooie broden en had het idee dat brood bakken alleen weggelegd was voor andere mensen. Ik wilde dat ook kunnen, met succes en ontspannen brood bakken.
Toeval wilde (of niet?) dat ik productieleider was bij een programma over BROOD en een masterclass kado kreeg van Meesterbakker Robèrt van Beckhoven. Mijn eerste bakles ooit. En ik vond het geweldig! Ik hing aan zijn lippen en keek vol verbazing hoe het mogelijk was dat brooddeeg niet aan zijn vingers bleef plakken. Dat smaakte naar meer! En dus heb ik persoonlijk les gekregen van de beste bakkers van Nederland.
Toch liep ik tegen één ding aan...
Ik leerde bij die bakkers om goed brood te bakken in professionele bakovens, maar ik wilde diezelfde heerlijke broden ook thuis kunnen maken. In mijn eigen oven, met elke graansoort en met evenveel succes.
Er waren geen Nederlandstalige online broodcursussen om te volgen. Ik moest het wiel zelf uitvinden.
En bedacht ook direct dat ik alle kennis die ik had opgedaan wilde delen met thuisbakkers zoals jij.
Dus besloot ik in 2020 De Broodbakschool op te richten.
Met broodcursussen die ik zelf had willen volgen toen ik zoekende was om zelf het allerlekkerste brood te bakken.
Met trots kan ik zeggen dat dit is GELUKT! De Broodbakschool is speciaal opgericht voor thuisbakkers zoals jij! Met online broodcursussen voor beginners en gevorderden waarin ik alle fijne kneepjes van het broodbakken met je deel. Je kunt alles rustig thuis in je eigen tempo ontdekken en nog belangrijker... je kunt het integreren in je dagelijks leven!
Dus... wil jij voortaan écht lekker brood bakken maar weet je niet precies hoe? Volg dan een online broodcursus in De Broodbakschool!
Inmiddels zijn we met 8000+ gelukkige en trotse cursisten, zoals deze thuisbakkers:
"Ik heb heel veel geleerd van Marije's tips en ideeën gekregen om - voor mij - nieuwe soorten brood te bakken en thuis te experimenteren. Dit zijn bakvaardigheden die je niet leert uit een kookboek! "
Katarina Lidal
"Precies het zetje dat ik nodig had!"
"De Basiscursus Brood Bakken was een cadeautje van mijn vrouw. Ik was nieuwsgierig naar meer broodbakkennis. Het was precies het zetje wat ik nodig had om serieus met broodbakken te beginnen als hobby."
Bob Heijnis
"Voor het eerst in 3 jaar glutenvrij eet ik nu brood dat ik écht lekker vind. Met een duidelijke uitleg en stap-voor-stap leer je hoe je je eigen overheerlijke glutenvrije brood kan bakken! Met échte ingrediënten! Ik ben helemaal enthousiast!"
Lenneke Corsten
Jouw broodbakreis start met...
2. Stap-voor-stap methode
Tijdens de online broodbaklessen neem ik je stap-voor-stap mee. Zo hou je overzicht in het proces en krijg je inzicht en gevoel voor wat er in je deeg gebeurt. Je kunt de video's zo vaak bekijken als je wilt en terugspoelen of pauzeren als iets even niet duidelijk is. Je kunt alle vaardigheden dus in alle rust aanleren. Zodat jij een broodbakmethode kiest die bij jouw levensstijl (lees agenda) past.
Alle online broodbaklessen zijn gemaakt met jou als thuisbakker in gedachte. Er zijn praktische video´s voor elke stap en broodbaklessen met tekst en foto's. Want iedereen leert op zijn eigen manier! En wat als je een broodbakvraag hebt? We zijn elke dag in De Broodbakschool aanwezig om je te verder te helpen. Zodat je niet het hele web af hoeft te zoeken naar antwoorden. Waardoor je snel weer aan de bak gaat om de allerlekkerste broden te maken.
Marije zegt altijd tegen haar cursisten: "Tijd is je vriend". Iets nieuws leren kost tijd. Het duurt misschien even voordat je de verschillende recepten in de vingers hebt. Trouwens, de meeste cursisten bakken al na één keer een geweldig lekker brood. Echt waar! Mocht die van jou er minder mooi uitzien dan kan je misschien denken dat het tóch niets voor jou is. Probeer het dan toch nog een kans te geven. Écht iedereen kan het leren.
Je verbetert je broodbakkennis en bakvaardigheden in korte tijd. Hierdoor ga je met vertrouwen aan de bak. Zodat jij voortaan het brood maakt dat je écht lekker vindt.
Misbaksels
Online Cursussen Brood Bakken
Beheers alle broodbakvaardigheden en bak met succes (je eerste) brood. Zonder stress en met meer zelfvertrouwen, meer rust & overzicht, meer ontspanning en trots als een pauw op jouw zelfgebakken brood. (Zelfs als je nooit eerder brood hebt gebakken)
Met welke broodcursus ga jij beginnen?
Een online broodcursus volgen is een toegankelijke en veelzijdige manier om je broodbakvaardigheden te verbeteren, zonder dat het veel tijd kost.
Geniet ontspannen van de broodbakreis. Je bent even helemaal één met je deeg. Je kunt de lessen op elk moment van de dag volgen, en je kunt in elke keuken aan de slag, zolang je maar een oven hebt om in te bakken. De video's zijn afgestemd op jouw niveau, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je niet mee kunt komen of dat het juist te makkelijk voor je is.
"Ik had al zo vaak van die mooie luchtige broden voorbij zien komen met zo'n prachtig oor er aan. Ik dacht dat dat misschien een beetje te hoog gegrepen zou zijn voor mij. Maar ik heb dankzij de cursus eindelijk zo'n brood gebakken! En hij was heerlijk!
Dankzij de cursus heb ik zoveel tips gekregen dat ik nu al zoveel verschillende heerlijke broden heb gebakken! Mijn familie is er ook erg blij mee dat ik de cursus ben gaan volgen".
Nicole de Grote
“Ik ben megatrots en ga nooit meer stoppen bij leve met het bakken van brood. Het kweekt bewondering en verwondering! En het is fijn dat er geen onnodige producten in zitten, je weet wat je eet. Met meer aandacht geniet ik van het brood! Heel erg bedankt!“
Uitgebreide en duidelijke filmpjes
“Marije is een super inspirerende dame! Uitgebreide duidelijke filmpjes en mooi uitgeschreven recepten. Uitgebreide informatie over verschillende granen en hoe je er een goed brood mee kan bakken. Dank voor de supertoffe broodbakcursus.”
Meer inzicht in spelt en oergranen
“Ik ben aardig bekend met het brood bakken met desem. De broodcursus heeft mij veel meer inzicht gegeven in het bakken met spelt. De recepten zijn zeer helder qua inhoud en de video's zijn van een goede kwaliteit. Ben nog lang niet uitgebakken na deze cursus!”
Zet vandaag jouw eerste stap naar elke dag écht lekker brood.
Klik op een broodcursus voor meer informatie.