Header broodcursus Glutenvrij EXTRA - Marije Bakt Brood

Nóg meer lekkere glutenvrije broden bakken?

Verdiep je in glutenvrij brood bakken met een scala aan glutenvrije meelsoorten. Ontdek de heerlijke wereld van glutenvrije pizza's, pitabroodjes en crackers! Ontvang deze broodcursus met heel veel extra´s om met succes aan de bak te gaan.


Glutenvrije inspiratie voor iedere thuisbakker!

(Bespaar vele €€€ en ga zelf aan de bak!)

Video ICONS Marije Bakt Brood

Bekijk zo vaak je wilt

Bekijk het lesmateriaal wanneer het jou uitkomt. En herhaal zo vaak je maar wilt! 
Stap-voor-stap ICONS Marije Bakt Brood

Voor elke thuisbakker

Voor beginnende en ervaren thuisbakkers die met elk glutenvrij meel brood willen bakken!
Schema ICONS Marije Bakt Brood

Overzichtelijke cursus

Altijd overzicht met deze stap-voor-stap broodbakcursus. Geen tijdsdruk, leer in je eigen tempo.

De extra glutenvrije cursus

Er is zoveel heerlijks te ontdekken wanneer je glutenvrij brood gaat maken. Deze extra cursus is een verdieping qua glutenvrije broodbakkennis. Naast de standaard broden die je maakt in de basiscursus glutenvrij brood bakken, wil je jezelf wel eens verwennen met iets EXTRA´s.

Ontdek hoe je zelf met 100% natuurlijke ingrediënten de lekkerste glutenvrije broodproducten maakt: pizza´s, pitabroodjes en heerlijke crackers.

De glutenvrije recepten in deze broodcursus zijn allemaal te maken zonder:

❌ gluten of glutenvrije tarwe

❌ soja

❌ maïs

❌ lactose of melkeiwit

❌ boter

❌ ei

❌ noten

❌ suiker

Alle succesrecepten zijn op basis van gist en bevatten enkel natuurlijke ingrediënten of hebben veganistische vervangingen. Wellicht heb je het meeste al in huis!

  • havermeel + havervlokken
  • boekweitmeel + boekweitkorrels
  • teffmeel
  • kikkererwtenmeel
  • lijnzaad
  • zaden & pitten
Marije met glutenvrije klapper

Jouw broodinstructeur

Hoi, ik ben Marije! Heel wat jaar geleden werd mijn bakkersvuur aangestoken door Meesterbakker Robèrt van Beckhoven. Wij werkten samen aan de televisie serie BROOD in Europa en ik was meteen verkocht. Ik ontdekte hoe geweldig lekker écht brood kon smaken! En wat een wonder dat je daar alleen gemalen graan, water, gist of desem en een beetje zout voor nodig hebt! Dát wou ik ook kunnen! 

En dus stopte ik met werken bij de televisie om helemaal in de wereld van brood bakken te duiken. Dankzij mijn televisie connecties heb ik de afgelopen jaren les gekregen van de beste bakkers van Nederland.

In mijn bakstudio en in de online broodbakschool geef ik al die fijne kneepjes met veel enthousiasme door aan thuisbakkers zoals jij. Ik neem je mee op broodbakreis en laat je ervaren hoe heerlijk het is om zelf brood te bakken.

Bekijk hieronder de volledige lijst met lessen voor een voorproefje van de broodcursus.

Wat je gaat ontdekken met de glutenvrije extra lessen

1. Glutenvrije granen in brooddeeg
2. Je eigen meelmix maken
3. Soorten bind- en verdikkingsmiddelen
4. Geen suiker, wel zout
5. Over water als broodverbeteraar
6. Laat je deeg optimaal rijzen 
7. Bakken in je oven
8. Brood bewaren
9. Glutenvrij experimenteren
8. AAN DE BAK: Pizza (inclusief tomatensaus recept)
9. AAN DE BAK: Pitabroodjes   
10. AAN DE BAK: Krokante crackers - 3 keer anders

  • BONUS: glutenvrije Goudse moppen van Gerard

Na het afronden van deze broodcursus ontvang je een gesigneerd broodbakcertificaat.

"Dit lekkers bak jij binnenkort in je eigen oven thuis!"

Glutenvrij Brood Extra Cursuspakket - De Broodbakschool.

Start met de Glutenvrije Broodcursus Extra

  • Experimenteer met nieuwe baktechnieken en andere glutenvrije meelsoorten
  • Bekijk alle praktische video´s in je eigen tempo

  • Bekijk het lesmateriaal zo vaak je maar wilt

  • Sluit je gratis aan bij een glutenvrije broodbakclub

  • Download lesmateriaal en succesrecepten

Trotse thuisbakkers over de glutenvrije broodbakcursussen

Na 3 jaar écht lekker brood

"Voor het eerst in 3 jaar glutenvrij eet ik nu brood dat ik écht lekker vind. Met een duidelijke uitleg en stap-voor-stap leer je hoe je je eigen overheerlijke glutenvrije brood kan bakken! Met échte ingrediënten! Ik ben helemaal enthousiast!"

Lenneke Corsten testbakker Cursus Glutenvrij Brood Bakken - Marije Bakt Brood
Lenneke Corsten
Een absolute aanrader

"Niet alleen is het succes van het heerlijke GV brood een goede reden. Ook omdat Marije je meeneemt in het proces, is heel volledig en duidelijk en bij vragen erg goed bereikbaar. Het maakt van bakken van glutenvrij brood een feestje (en daarna het eten nog meer!)."

Aline testbakker glutenvrij
Aline Haverkamp

Cursus voor iedereen!

"Ik bak brood voor mijn kleindochters. Met deze cursus is het bakken van een glutenvrij brood een eitje. Met de duidelijke recepten, instructievideo’s en beschrijving kan het niet misgaan.

Een goed glutenvrij brood maken is met deze broodbakcursus voor iedere thuisbakker mogelijk."

Jan Jansen testbakker glutenvrij - Marije Bakt Brood
Jan Jansen (met kleindochters)
Danique met glimlach en sproeten en met glutenvrije boterham - Marije Bakt Brood

Met z'n allen smullen

"Onze dochter Danique heeft coeliakie en wil niks liever dan gewoon mee eten met de rest van het gezin. Ik heb veel geleerd en zin gekregen om mijn broodbak kunsten te gaan verbeteren. Zodat we met z'n allen kunnen smullen van heerlijk glutenvrij brood. Echt een super cursus! "

Blije Danique, dochter van Nieke van As

                   

Veelgestelde vragen over online broodbakcursussen

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus of een cursuspakket?

Levenslang :) Er is geen deadline waar binnen je de cursus moet hebben afgerond. Iedere thuisbakker leert in zijn eigen tempo, dat is juist heel fijn. Je hebt levenslang onbeperkt toegang tot De Broodbakschool.

Hoe vaak kan ik een cursus bekijken?

Zo vaak en wanneer je maar wilt, De Broodbakschool is alle dagen en 24 uur open. Het lesmateriaal is altijd voor jou beschikbaar, zodat je op elk moment aan de slag kan gaan.

Kan ik de cursus in termijnen betalen?

Ja hoor, dat kan bij sommige cursuspakketten. In het winkelwagentje zie je dan de opties om in termijnen te betalen. Iedere termijn wordt jouw bijdrage automatisch geïncasseerd. Je krijgt DIRECT TOEGANG tot AL het lesmateriaal. Zodat jij snel aan de slag kan met het bakken van het allerlekkerste brood.

Is er een niet-goed-geld-terug garantie?

Ja, je hebt de eerste 14 dagen een niet goed, geld terug dagen garantie op je aankoop. Je kunt het dus zonder risico uitproberen om te zien of de broodbakcursus bij je past. Brengt een cursus jou helemaal niets nieuws? Dan krijg je gewoon je geld terug, altijd!*
Maar twijfel je of een broodcursus iets voor jou is, vraag dan eerst een gratis proefles aan. Dan kunnen we eerst even aan elkaar snuffelen.
*aangeschafte E-books kun je niet retourneren

Wanneer start de broodbakcursus?

Je ontvangt DIRECT toegang tot jouw broodcursussen. Zodat jij direct aan de bak kunt. Al het lesmateriaal is het hele jaar door en 24/7 te bereiken in De Broodbakschool.

Ik ben een ervaren thuisbakker, heb ik dan wel iets aan een online broodcursus?

Zeker! Ervaren thuisbakkers schrijven me dat ze veel gehad hebben aan alle tips, tricks en tutorials. Je ontvangt al mijn broodbakkennis, broodtechnieken en beste tips die ik in de loop der jaren verzameld heb. Niet om op te scheppen, maar ik weet uit ervaring dat je zeker nieuwe warenkennis of baktechnieken zult ontdekken. Mijn zelf ontwikkelde broodrecepten zijn uniek, smaken verrukkelijk en zijn bovendien goed verteerbaar. Dat wil jij toch ook ervaren?

Ik heb nog nooit (met succes) brood gebakken, is een online broodcursus dan wel geschikt voor mij?

Als je nog nooit eerder brood gebakken hebt, of met wisselend succes, dan adviseer ik je om te beginnen met het maken van een tarwebrood met gist.
Om de basisbeginselen van ambacht in de vingers te krijgen. Daarna ben je helemaal klaar om je broodbakreis te vervolgen. Door andere meelsoorten te gebruiken of je vaardigheden te vergroten door desembrood te gaan bakken.
De mogelijkheden zijn eindeloos!

Heb ik een (broodbak-)machine nodig?

Je hebt voor geen van de broodcursussen een (broodbak-)machine nodig. Alle broden maak je in principe met de hand en bak je in een oven.

Voor sommige deegsoorten kan je wel een broodbakmachine of een kneder gebruiken. In de broodcursussen ontdek je hoe je kan zien wanneer een deeg voldoende gekneed is.

Glutenvrij deeg hoef je niet te kneden. En dus kun je voor glutenvrije broden geen machines gebruiken.

Per cursus wordt aangegeven welke eenvoudige bakbenodigdheden je nodig hebt. Het meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Want we houden het zo eenvoudig mogelijk!

Ik mag geen gluten - welke broodcursus is dan geschikt voor mij?

Heb je coeliakie (een auto-immuunziekte)? Dan zijn alle glutenvrije broodcursussen voor jou geschikt. Juist voor jou als thuisbakker weet je 100% zeker dat je 100% glutenvrij brood bakt!

Vaak wordt glutenvrij geadviseerd, terwijl er ook andere mogelijkheden zijn. Heb je geen coeliakie dan kun je starten met ALLE cursussen. Ik ben heel zeker van mijn zaak. Niet goed, geld terug!

Want in alle cursussen ga je brood maken zonder toevoegingen. Kies waar je kan voor biologische ingrediënten. Heb je spijsverteringsproblemen? Kies dan voor desembrood. Het liefst gemaakt van oude granen of volledig glutenvrij.

Ervaar door zelfgebakken brood te eten wat dat met je lijf doet.
Je zult versteld zijn van de smaak en hoe makkelijk het verteert!

Wat is De Broodbakschool?

De Broodbakschool is een bakplaats waar enthousiaste thuisbakkers ontdekken hoe ze zelf het Allerlekkerste Brood bakken. Je vindt er online broodcursussen en workshops ambachtelijk brood bakken in de bakstudio van Marije in Andalusië.

Wat is een online broodcursus?

Een online broodcursus bestaat uit vooraf opgenomen videolessen en gedetailleerde cursusmateriaal in tekst. Iedere thuisbakker kan in zijn eigen tijd en tempo en op een manier die bij hem/haar past beter brood leren bakken. Bij elke broodcursus zitten handige downloads: succesrecepten, PDF´s met tips en handige boodschappenlijstjes.

Wat is ambachtelijk brood bakken?

Alle broodcursussen kenmerken zich door met zo min mogelijk middelen en met pure ingrediënten het allerlekkerste brood te maken. Je leert brood maken met je handen. En zonder pakjes en zakjes.
Want écht goed brood maak je met maar een paar ingrediënten en eenvoudige bakbenodigdheden.
Én heel veel liefde & geduld!

Welke broodcursussen zijn er in De Broodbakschool?

Er is voor elk wat wils in de broodbakschool. Er zijn veel verschillende broodcursussen te volgen:

* Cursus Tarwe Gistbrood Uit Eigen Oven
* Cursus Bubbelende Desemstarter Maken
* Cursus Tarwe Desembrood Uit Eigen Oven

* Cursus Oergranen Gistbrood Uit Eigen Oven
* Cursus Oergranen Desembrood Uit Eigen Oven

* Glutenvrij Gistbrood Uit Eigen Oven
* Glutenvrij Gistbrood Extra
* Cursus Glutenvrije Desemstarter Maken
* Glutenvrij Desembrood Uit Eigen Oven

Benieuwd wat elke cursus inhoud?
Surf dan snel naar deze pagina:
https://debroodbakschool.nl/met-welke-broodcursus-start-jij/

Mijn vraag staat hier niet bij, hoe neem ik contact op?

Stuur een bericht aan meel@debroodbakschool.nl. En je krijgt persoonlijk binnen 48 uur antwoord. Altijd!

                 
Header broodcursus Glutenvrij EXTRA - Marije Bakt Brood

Aan de glutenvrije extra bak!

Verdiep je in glutenvrij brood bakken met een scala aan glutenvrije meelsoorten. Ontdek de heerlijke wereld van glutenvrije pizza's, pitabroodjes en crackers!

Ontvang deze broodcursus met heel veel extra´s om met succes aan de bak te gaan.

👀 altijd aan de bak met de online broodbaklessen

📥 download extra glutenvrije succesrecepten

🍞 verdiep je in de wereld van GV Brood bakken