Het Kan Wel: Anders Eten Maand
Heb je het al gehoord? Oktober is doorΒ Het Kan WelΒ en deΒ Triodos BankΒ uitgeroepen tot de π°πππππ π΄πππ πΌππππ. En ik doe daar aan mee! Jij toch zeker ook?
Tijdens de Anders Eten Maand worden alle aspecten van gezonde en duurzame voeding met je gedeeld: van boer tot bord. Daar hou ik van! Zie je die bos penen? Zelf gezaaid en geoogst in een community moestuin waar ik iedere week te vinden ben.Β Dat is niet alleen heel gezellig, maar je steekt er ook heel veel van op. We verwerken wat we oogsten allemaal zelf; we maken amandelpasta, olijfolie, zuurkool, chutneys, jam, pastasaus, het is te veel om op te noemen.Β
Als ik boodschappen doe, dan kies ik voor biologische ingrediΓ«nten, ik koop gemalen graan bij de molen in een naburig dorp, gebruik water uit eigen bron en bak brood met de energie van zonnepanelen.Β
Zo proberen mijn man en ik een klein steentje bij te dragen aan een betere wereld. Ik ben zo benieuwd wat we voortaan anders gaan eten na deze maand?Β
Het Kan Wel
Eten is lekker, gezellig en natuurlijk ook een eerste levensbehoefte, maar wat we eten heeft niet alleen invloed op ons lichaam en onze geest, maar ook op de planeet. Door anders te eten (plantaardig, lokaal, seizoensgebonden) kan je jouw CO2-uitstoot verlagen en de biodiversiteit vergroten. Bovendien heeft het vaak een positieve invloed op je eigen gezondheid.
Wil jij meer weten over gezonde voeding? Goed voor jou en voor onze planeet? Schrijf je danΒ hierΒ in voor de Anders Eten Maand en ontvang elke week de speciale nieuwsbrief vol tips, interviews, trends, workshops en weetjes.Β
β‘οΈ Β Het Kan Wel Anders Eten Maand
Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: ik ga tijdens de Anders Eten Maand een masterclass glutenvrij brood bakken verzorgen!Β
Dus schrijf je snel in voor de nieuwsbrief van Het Kan Wel. Dan gaan we binnenkort samen LIVE aan de bak! π