Opgebiecht: ik hou niet van gefriemel
Chocolade konijnen en broodhaantjes en paaskuikens vliegen je om de oren.
Het is Pasen en dat wordt flink gevierd!
Heb jij ook flink uitgepakt voor het Paasontbijt?
Onze ontbijttafel was niet om over naar huis te schrijven dit jaar.
Zou het komen omdat ik in de menopauze zit?
Of omdat ik van eenvoud houd en erg onhandig ben?
Het feit is dat ik niet hou van friemelen met deeg.
Begrijp me niet verkeerd.
Ik vind het heerlijk om fluweelzacht deeg met mijn handen te kneden.
En om na de rijs het deeg te vormen tot een ambachtelijk brood.
Of, als ik gek doe, een aantal bolletjes.
Maar je zult me geen ingewikkelde vlechtbroden zien maken.
Daar heb je een ander geduld voor nodig.
En croissants maak ik eigenlijk nooit meer zelf.
Want ik weet hoeveel werk het is om die mooie windsels te maken.
En het is lastig om hier aan goede toerboter te komen.
Bovendien moeten we er dan gelijk 20 opeten!
Die kilo´s krijg ik er nooit meer af!
Nee, ik bak graag BROOD. In allerlei soorten en maten.
Mijn man het liefst blond zuurdesembrood met een hard gebakken korst.
Ik kom met een glimlach mijn bed uit voor een volkoren boterham met hele graankorrels waar je vullingen van knarsen.
Het mooie van zelf brood bakken is dat je kan maken wat je zelf lekker vindt.
Je maakt er bovendien heel veel andere mensen blij mee.
Geef eens een zelfgebakken brood kado op een verjaardag.
Of deel je desem met iemand die ook van brood bakken houdt.
Succes gegarandeerd!
Ben jij wel een friemel koning of koningin?
Maak dan met plezier deze croissants en je blikjes Danerolles zijn verleden tijd!
https://debroodbakschool.nl/vegan-croissants-minstens-zo-lekker/
Warme groet,