Hoe jij écht lekker brood bakt zonder gluten
(ook voor wie geen coeliakie heeft)
Er bestaan veel misvattingen over glutenvrij brood.
Nu niet gelijk wegklikken, omdat je denkt
GLUTENVRIJ dat hoef ik niet.
Want je zal verbaast zijn over HOE HET KAN ZIJN!
En waarom zou je, ook als je geen coeliakie hebt, niet ook voor glutenvrije meelsoorten kiezen?
Ik begrijp wel waar de aversie vandaan komt.
Dat komt door glutenvrij brood wat je kunt kopen in de supermarkt.
Thuisbakkers mailen me me:
Het smaakt naar KARTON.
Het zit vol ingrediënten waar ik niet tegen kan.
En CHEMISCHE TROEP om het brood enigszins luchtig te maken.
Het is mega DUUR!
Misschien heb jij die ervaring ook.
De oplossing is heel simpel.
Als je zelf brood bakt weet je precies wat je eet!
Je kiest je eigen meelsoorten en laat het deeg lang fermenteren.
Wat een SMAAKEXPLOSIE!
En bovendien betaalbaar.
Geniet elke dag van een heerlijk zelfgebakken brood.
Er is zoveel VARIATIE mogelijk met glutenvrije meelsoorten!
In mijn e-book De glutenvrije meelgids staan maar liefst 32(!) glutenvrije meelsoorten waar je waanzinnig brood mee kan bakken. Er gaat een wereld voor je open!
Zelf maak ik het nóg bonter.
Ik COMBINEER graag glutenvol met glutenvrij.
Voeg bijvoorbeeld gewelde quinoa toe aan je tarwedeeg. Of geprakte gekookte aardappel. Of bak krentenbrood met spelt & boekweitmeel.
Wat ik wil zeggen, de MOGELIJKHEDEN ZIJN EINDELOOS!
Ook voor wie niet per se glutenvrij hoeft te eten is brood bakken met glutenvrij meel écht een aanrader.
Proef het zelf!
NIEUWSGIERIG naar brood bakken met glutenvrije meelsoorten?
https://debroodbakschool.nl/cursus-glutenvrij-brood-bakken/
Fijne dag en warme groet,
PS: RECYCLE RECEPT
Ik heb een lekker receptje voor Ajo Blanco voor je. Dat is koude amandelsoep uit Andalusië waarin je oud brood verwerkt. Lekker als voorafje! Probeer dit heerlijke recept van Matt Preston bekend van de Australische MasterChef:
https://www.culy.nl/recepten/ajo-blanco-koude-soep-uit-andalusie%CC%88-van-matt-preston/
Bron: Fast, fresh & unbelievably delicious
Dat wordt weer smullen!